nemanja
17. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 11 minute nemanja je alter-ego Puležanina koji je albumom “Voodoo Beat” zatvorio svoju psihodeličnu disko trilogiju.

13. kolovoza 2023.

Vrijeme čitanja: 6 minute Svjedočili smo nedavno momentu u pop-kulturi kada su dva filma, naslovima spojena u “Barbieheimer” navodno najavila spas kina. Jesu li u tome uspjeli?

Glazba

Algiers iduće godine u Šibeniku i ponovno u Močvari

Foto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minute

Nakon sjajnih koncerata u Zagrebu, Rijeci i Primoštenu na SuperUho festivalu, post punk soul mašina Algiers vraća se početkom 2019. godine u Hrvatsku. Zagrebačko mjesto radnje ostaje isto – Močvara 12. veljače, dok će 13. veljače Algiers premijerno zasvirati u Azimutu u Šibeniku. Ako nakon zagrebačkog koncerta u siječnju ove godine nekima nije bilo jasno da je u pitanju prvorazredan bend koji točno zna što želi i to na besprijekoran način isporučuje publici, njihov ovoljetni nastup u Primoštenu na festivalu SuperUho potvrdio je da su uistinu jedan od najinovativnijih i najboljih bendova današnjice.

Njihov spoj gospel vokala i gitarističke glazbe u rasponu od post-punka do elektropunka i industriala zaintrigirao je glazbenu kritiku koja je u pravilu ostala zatečena originalnošću i visokom razinom kvalitete koju su već na svom prvom albumu Algiers isporučili. Prošle godine objavljeni drugi studijski album “The Underside of Power” donio im je hvalospjeve od strane većine utjecajnih glazbenih medija. Album snažno i beskompromisno progovara o sadašnjosti koju proživljava ova četvorka smještena između New Yorka, Londona i Atlante. Stvarnost je to koju podjednako diktira Trumpova Amerika kao i sve izraženija ksenofobija u Velikoj Britaniji, stvarnost kojoj se Algiers odlučno suprostavljaju svojim strastvenim spojem gospela, soula i post punka.

“Pretpostavka je da je organizator festivala [Mate Škugor] odobrio svaki bend koji na njemu nastupa, ali nakon što je (kako smo kasnije mogli vidjeti) dan proveo igrajući “šicu” s njima, njegova je sreća bila sreća iskrenog prijatelja fana, a ne organizatora. To je zapravo i slika SuperUha – slika čovjeka koji gleda možda najbolji bend našeg vremena i ne vjeruje da se takav bend dogodio”, zapisala je Ziherova novinarka Valentina Sertić na koncertu Algiersa na ovogodišnjem SuperUho festivalu.

Informacije o cijenama ulaznica i početku njihove prodaje uslijedit će uskoro.

Be social

Komentari