Film

Angelina Jolie preuzima redateljski stolac i odustaje od glume

Foto:Facebook.com/AngelinaJolieCom
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto:Facebook.com/AngelinaJolieCom
Foto:Facebook.com/AngelinaJolieCom

Poznata američka glumica, Angelina Jolie najavila je kako odustaje od glume i kako se nada karijeri redateljice. Ova vijest ne iznenađuje s obzirom na to da je već imala izlet u redateljske vode ratnim filmom U zemlji krvi i meda. Međutim, zadnjih nekoliko godina u medijima se Jolieino ime spominjalo u različitim kontekstima, ali najmanje filmskim. Izgleda kako će se stvari promijeniti, budući da humanitarka istovremeno radi na dva filma, Unbroken i By the Sea.

„Nikad se nisam osjećala ugodno kao glumica, nikad nisam voljela biti ispred kamere. Nisam mislila da ću ikad moći režirati, ali se nadam karijeri u tome, jer sam puno sretnija.“, izjavila je za Du Jour Magazine, što je  prenio JoBlo.

Scenarij za Unbroken su napisali Joel i Ethan Coen, a u kina dolazi početkom iduće godine, kad ćemo pokušati procijeniti leži li Jolie uloga redateljice. Spekulira se da bi za ovaj film mogla zaraditi nominaciju za Oscara u kategorijama najboljeg filma ili najboljeg redatelja. Temelji na uspješnoj biografskoj knjizi Laure Hillenbrand koja prati stvarne događaje iz života atletičara Louisa Zamperinija koji je proveo više od dvije i pol godine u zatočeništvu japanskog logora za vrijeme Drugog svjetskog rata.  Iduće godine bi trebao izaći i By The Sea, u kojemu i glumi sa svojim mužem Bradom Pittom. Za ovu romantičnu dramu napisala je i scenarij te ga režirala, a film se trenutno nalazi u postprodukcijskoj fazi. Ako je vjerovati njezinim riječima, ovo bi mogao biti zadnji film u kojem ju gledamo kao glumicu. Ispod pogledajte trailer za njezin nadolazeći film Unbroken:

Be social

Komentari