22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Vizart

Zagrebački Art Park ponovno postaje mjesto opuštenih i kreativnih druženja

Art Park
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nakon iznimno uspješnog prošlogodišnjeg izdanja, projekt Art Park, koji se odvijao u najljepšem i od pogleda skrivenom zagrebačkom parku između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta, 26. svibnja započinje svoje drugo izdanje na istoj lokaciji.

Art Park – Meeting of Styles

Nekad znani kao “narkić parkić” danas službeno nosi naziv Art Park, a preobrazbu duguje brojnim umjetničkim intervencijama, filmskim večerima, radionicama, izložbama, koncertima i sportskim popodnevima koji neće izostati ni ovog ljeta.  Program započinje ovog petka, 26. svibnja, s festivalom Meeting of Styles koji se održava u sklopu 11. Festivala tolerancije. Trodnevno događanje će ugostiti svjetski poznate ulične umjetnike iz cijelog svijeta koji će, uz hrvatske majstore kao što su Chez186, Bare i Lunar, uživo oslikavati zidne površine Art Parka. Održat će se i besplatne umjetničke radionice uz gostovanja i predavanja renomiranih stručnjaka poput Rienke Enghardt, organizatorice i inicijatorice projekta Hope Box te Manuela Gerullisa, organizatora projekta Meeting of Styles. Dnevni chill session DJ-a Kune uvest će vas u filmski dio večeri ovog „produženog“ umjetničkog vikenda koji spaja multikulturalnost, umjetnost i toleranciju te obilježava početak druge sezone Art Parka.

Art Park
Foto: Press
Ljeto uz različite kulturne sadržaje

Nakon trodnevnog festivala, Art Park će svakodnevno od 11 do 23 sata nastaviti funkcionirati po principu umjetničke galerije na otvorenom i mjesta za ležerna ljetna druženja uz različite kulturne i sportske sadržaje. Također, u parku će se obilježiti Dan Grada Zagreba (31. svibnja.), gostovat će Animafest (6.,7. i 8. lipnja.), Nordijski festival (7.,8. i 9. srpnja), Organ Vida te najfiniji plac zdravih namirnica – Mali plac. Na poseban način će se obilježiti  i ljetni solsticij, dok će Džunglaona by Jungle Tribe, kao koncept čitaone, igraone i chillaone, biti stalno prisutan kutak u parku. Kolovoz rezervirajte za sad već tradicionalno bacanje aviona u dalj gdje će ovogodišnji pobjednik osvojiti i vrijednu nagradu.

Radionice i za mlađe

Udruga Praktikum bit će, kao i prošle godine, zadužena za organizaciju većine dječjih radionica pod nazivom Kreativno ljeto. Ove će ih godine biti nešto više te će uz svoje poznate likovne radionice održati i praktične radionice sadnje i matematike. Sve točne datume radionica te kako se prijaviti saznajte ovdje.

Art Park
Foto: Press

Radionicama za mlade pridružit će se i Udruga Balkon u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb i Dječjim domom Matoš, a kreativni program u parku ispunit će još i buvljaci za velike i male u suradnji s Udrugom Rode te filmske večeri u organizaciji Kiosk skateshop, ali i druga brojna iznenađenja.

 

Be social

Komentari