Glazba

Izvještaj – Bojana Vunturišević (Tvornica): ‘Sljedeći put se vidimo uz nove pjesme’

bojana
Foto: Lana Piršl/Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ovaj produženi valentinovski vikend kad su u pitanju koncerti započela je i česta gošća zagrebačkih pozornica Bojana Vunturišević koja je u malom pogonu Tvornice kulture predstavila svoj dugoočekivani album “Daljine”. Dok joj je sugrađanin Joksimović nastupao u punoj Areni, Tvornica je bila spremna za intimnije druženje s nešto drugačijim zvukom.

Koncert je bio rasprodan tako da se stvorila pozitivna gužvica u znaku koje se nestrpljivo iščekivao početak koncerta koji je počeo petnaestak minuta kasnije od najavljenog dok nisu svi ušli i obavili garderobu i šank.

Prigodan početak

Nakon što se bend namjestio na svoja mjesta Bojana se ušuljala na pozornicu i program prigodno započela pjesmom Noćni program. Obučena u crni lateks kaput i hlače kao da je ispala iz filma Matrix energično je zavladala pozornicom. Društvo su joj pravili bivši gitarist zajedničkog benda Svi na pod! Ivan Mirković Bambi i beogradski DJ i producent Marko Zver Milošević poznatiji kao MKDSL, a dojam je pojačao i saksofonist Jamal Al Kiswani koji je ispuhao dušu na svom instrumentu.

Osim vlastitih pjesama poput Suzane i Bes otpjevala je i neke koje je stvarala unutar benda Svi na pod!, a među njima nama najpoznatiji je prepjev pjesme Zlato zagrebačke grupe Vještice koja je bila aktualna ’90-ih s prepoznatljivim stihom “ti piješ vino ispod slamnatog šešira” koji je i Bojani posebno drag.

Naravno najveće ovacije su bile na bloku hit pjesama koji je počeo s Daljinama, nastavio se s Kesama etiketama i tradicionalno završio pjesmom E70 koja je svojevrsna himna odnosa Beograda i Zagreba i u kojoj se mnogi mogu lako prepoznati. To je ujedno pjesma kojom se završava ovaj službeni dio koncerta.

S obzirom na to da im je repertoar pjesama vrlo uzak te se i sama ispričala jer je u kreativnoj letargiji pa ćemo se još malo načekati dok izađe neki novi materijal taj regularni dio trajao je recipročno ispijanju jednog piva (op.a. tradicionalno preskupog u Tvornici). Stoga je prvi bis bio zapravo samo razumno produljenje koncerta na pristojne koncertne gabarite kada se radi o samostalnom koncertu bez predgrupe.

Oproštaj uz dva bisa

Prvi bis kao i onaj drugi sadržavao je kompilaciju hitova Daljine, Kese etikete i E70 od kojih su Kese etikete ogoljeni remake u koji je uključila i publiku. Neplanski je koncert ipak okončan Daljinama (a ne E70) na inzistiranje jednog fana koji se srčano izborio da ju još jednom čuje. Obećala je da se možemo odmoriti od nje na barem godinu dana jer ne planira nastupati opet u Zagrebu dok ne snimi novi materijal. Nadamo se da se tih godinu dana neće pretvoriti u višegodišnje čekanje jer Zagreb ju voli.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari