Vizart

Boombarstick: Poljakinja Nespoon i njezina čipka

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Prvi Urban Arts & Music Festival u Vodnjanu (ili Dignano) završava danas, a radovi desetak street umjetnika sudionika ovog festivala ukrasili su ovaj živopisni istarski grad. “Boombarstick živi i kroz događaje nastale iz povezanosti festivala s lokalnim studentima, umjetnicima, glazbenicima” naglašavaju organizatori koji su oživjeli ovaj stari grad. Uz umjetnike koje smo vam već predstavili, važno je ne izostaviti i talentiranu street umjetnicu iz Poljske – Nespoon.

—-> Boombarstick: Urban Arts & Music Festival

Poljakinja Nespoon je poznata po svojim tradicionalnim, simetričnim oblicima, a pogotovo oni čipkasti  koji bi mnoge mogli podsjetiti na naše “tabletiće”. Oni su namijenjeni kako bi se savršeno uklopili u prostor. “Njezina čipka je metafora za simetriju i harmoniju, nešto za čime svi tragamo”, piše na stranici Boombarsticka.

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Ulice poljskih gradova pune su njenih radova, a čipkasti tragovi mogu se vidjeti i u nekim drugim europskim gradovima. Posjetila je Torino te intervenirala u njihove svakodnevne ulične objekte, ali i u napuštene tvornice izvan grada. “Njezina je osobna umjetnička ekspresija čin ljubavi prema okolišu” tako da se Nespoon ne drži samo urbanih sredina već izlazi u prirodu te ukrašuje drveće, radi instalacije u šumama i sl. U Italiju se vratila kada je svoje uzorke ukomponirala u napušten samostan u gradu Grottaglie.

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com
Be social

Komentari