Glazba

Brkovi okupili hvalevrijednu ekipu: Kao predgrupa u Domu sportova Šank!? i Kiša metaka

Foto: facebook.com/sankbend
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/sankbend
Foto: facebook.com/sankbend

Najveći samostalni koncert u karijeri turbofolk-punkrock sastava Brkovi, koji će se održati 7. ožujka u Maloj dvorani zagrebačkog Doma sportova ugostit će, uz glavnu atrakciju, punk rock bend Šank!? i splitski hip-hop kolektiv Kišu metaka.

Kiša metaka pažnju je šireg auditorija na sebe skrenula početkom prošle godine numerama Konan, Drei Millionen, Mejaši i Pazar, premda će bolji poznavatelji hip-hop kulture prepoznati njihove brojne kolaboracije, osobito s nešto poznatijim sugrađanima Dječacima (album ‘Istina‘).

Debitantski album objavili su 2013. godine u nezavisnoj produkciji, čime su postigli gotovo instantan uspjeh, a već su se sljedeće godine vratili s novim uratkom – zanimljivo je primijetiti kako niti jedan album nema pripadajući naslov. Njihovim pjesmama dominiraju crni humor i ‘kriminalne’ teme, a na posljednjem su projektu ugostili Šamsu 69 iz Brkova, braću Prti BeeGee i Tuta Kamona a.k.a MC Jere Laburu.

Prvu postavu Kiše metaka sačinjavali su Krešo Bengalka, Papi Para i Kid Rađa, a nešto kasnije pridružili su im se Vuk Oreb i producent Vojko Vrućina. Na prošlogodišnjem xSTaticu publici su se prvi put predstavili i uživo.

Šank!? je pak zagrebački underground punk rock (sreet rock) band nastao u lipnju 2010. te slovi kao jedan od predvodnika žanra u Hrvatskoj i regiji. U četiri godine postojanja objavili su tri studijska albuma i jedno live izdanje, a posljednji album ‘Treća runda‘ od kritičara Rolling Stonea proglašen je jednim od najboljih regionalnih izdanja 2013. godine.

Alen Rakić, Dinko Deumić, Ivan Mrkoci Mrkva, Bojan Mišćin te povremeni trubaš Karlo Pleteš nedugo nakon gostovanja u Domu sportova planiraju izdati i peti album, no točan datum njegova izlaska još uvijek nije službeno objavljen. Šank!? je već održao nekoliko posjećenih i hvaljenih samostalnih koncerata, od kojih se ističu nastupi u Malom i Velikom pogonu Tvornice kulture, Vintage Industrial Baru, Ksetu i Jedinstvu.

Karte za ovaj spektakl su u pretprodaji po cijeni od 60 kn, a na dan koncerta će iznositi 80 kn. Mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dallasu i Dancing Bearu te na Eventimovim prodajnim mjestima i preko stranice www.eventim.hr.

Be social

Komentari