Glazba

Chelsea Wolfe ovaj tjedan nastupa u Rijeci

Foto: Facebook.com/cchelseawwolfe
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U srijedu, 1. kolovoza, američka kantautorica Chelsea Wolfe zakoračit će na pozornicu Trga riječke rezolucije i održati svoj jedini koncert u regiji, u sklopu svoje europske turneje. Društvo će joj praviti belgijski post hardcore bend Brutus.

Chelsea Wolfe svojim je šestim albumom „Hiss Spun“ učvrstila status jedne od najupečatljivijih underground glazbenica današnjice. Za razliku od prijašnjih albuma koji su bili vođeni intimom ogoljene folk glazbe („The Grime and the Glow“, „Unknown Rooms“) ili lupajućim pulsom elektronike („Pain Is Beauty“, „Abyss“), najnoviji album „Hiss Spun“ izuzetan je zbog kombinacije glasnog basa, tutnjajućih bubnjeva i izdašne distorzije.

Snažni i emotivni tekstovi s iscjeljujućim efektom, neobični zvučni kolaži i upečatljivi scenski nastup je  samo dio onoga što nas čeka ove srijede na Trgu riječke rezolucije.

Službeni vizual i plakat riječkog koncerta potpisuju dizajneri Petra Vrdoljak i Antonio Karača iz studija Radnja. Koncert je dio novog glazbenog programa Ciklus Furioza programskog pravca Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture*. Orgaizatori su Distune Promotion.

Satnica i ulaznice

Satnica nastupa zakazanog za srijedu izgleda ovako: ulaz u 20 sati, u 21 sat Brutus izlazi na stage, a u 22 sata glavna zvijezda večeri – Chelsea Wolfe.

Ulaznice do dana koncerta koštaju 125 kuna, a na dan koncerta koštat će 155 kuna. Prodajna mjesta su Dallas Music Shop Rijeka, Dirty Old Shop Zagreb i sustav Entrio.

*Programski pravac Kuhinja Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture bavi se manjinama, identitetima i migracijama, a od 2020. djelovati će u prizemlju H zgrade ex kompleksa Rikard Benčić kao novi riječki društveno-kulturni centar.

Be social

Komentari