22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Vizart

Što je to CHEZ 186 sprejao 31 dan? Lauba ima odgovor

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jedno od najpoznatijih i najproduktivnijih imena hrvatske graffiti scene, CHEZ 186, u Laubi otvara svoju izložbu “31 DAYS”.

CHEZ 186 je graffiti writer koji je na hrvatskoj sceni prisutan već više od dvadeset godina. Prve poteze sprejom povukao je u rodnoj Slavoniji te svoj stil opisuje kao kombinaciju svega što ga inspirira, a to je sve što ga okružuje, njegova svakodnevica, koja je sve samo ne dosadna. U svojem radu Chez je od početka svog rada propitivao granice u koje su klasični graffiti bili postavljeni te se poigravao s njihovim nepisanim pravilima.

Foto: Press

Na izložbi “31 DAYS” Chez izlaže deset najnovijih radova nastalih u tehnici spreja na medijapanu. U njima vješto kombinira kolorit širokog raspona s tehnički razrađenim formama uvlačeći promatrača u paralelni svijet osobnog urbanog imaginarija.  Kreativna igra, maštovitost rješenja i autentičnost pristupa značajke su njegova slikarskoga pristupa.

U tehnici spreja koju godinama istražuje i usavršava Chez postiže specifične kompozicije vibrirajuće atmosfere u kojoj su oblici rasplinuti i mekani. U njima boje djeluju kao da izbijaju na površinu i time stvaraju nove vizualne apstraktne i fluidne strukture.  U sintezi igre, eksperimentiranja i mašte Chez stvara radove u kojima uprizoruje osobna mjesta kretanja dajući im likovnom preobrazbom notu univerzalnog.  Tako njegovi radovi postaju ambijentalno prepoznatljivima bilo da se nalaze u gradu, ulici, krovovima, vlakovima ili u ovom slučaju u izložbenom prostoru.

Izložba će biti otvorena u utorak, 12. veljače u 20 sati, a ulaz na otvorenje je slobodan. Možete je pogledati do 20. veljače.

Be social

Komentari