advent
4. prosinca 2022.

Vrijeme čitanja: 8 minute Ove godine provedite Advent na naš način, upoznajte nas kroz male božićne rituale, tradicije i sadržaje koji ispunjavaju naše adventske dane bojama veselja.

navijačke
23. studenoga 2022.

Vrijeme čitanja: 10 minute Izvadite tu majicu s motivom hrvatske šahovnice s dna ormara, otvorite si pivo, kad ga već navijači u Kataru ne mogu popiti, i krenite s nama u potragu za navijačkim duhom.

Izvedbene umjetnosti

Počinju 44. Dani satire Fadila Hadžića u Kerempuhu: Ove godine bez inozemnih gostovanja

Foto: www.kazalistekerempuh.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Izvedbom predstave „Flex” Ivana Penovića u koprodukciji KunstTeatra i Umjetničke organizacije Punctum u subotu, 12. rujna počet će 44. Dani satire Fadila Hadžića u satiričkom kazalištu Kerempuh u Zagrebu. Ovaj kazališni festival tradicionalno se održava u lipnju, kao finale Kerempuhove kazališne sezone, no zbog epidemioloških mjera Dani satire ove se godine održavaju od 12. do 26. rujna.

Na festivalu će biti izvedeno devet predstava, a zbog pooštrenih epidemioloških mjera Republike Slovenije na Danima satire neće sudjelovati prethodno najavljeni SNG Maribor s predstavom „Popolni tujci” i SNG Nova Gorica s predstavom „Realisti”.

Osim zagrebačkog KunsTeatra, u sklopu ovogodišnjeg programa predstavit će se još nekoliko nezavisnih kazališta – zagrebačka Luda kuća s kabaretom „Joj Hrvati!” autora i redatelja Ivana Đuričića i PlayDrama iz Splita s predstavom „Dijete našeg vremena” po tekstu Ivane Vuković te glumac Dražen Šivak u virtuoznoj monodrami „Mistero Buffo” Darija Foa nastaloj u koprodukciji Grupe i Triko Cirkusa Teatra.

Domaćin Dana satire, Satiričko kazalište Kerempuh, izvest će predstave „Bilježnica Robija K.”, inspiriranu kultnom satiričnom kolumnom Viktora Ivančića u režiji Marine Pejnović, te „Ja od jutra nisam stao” autorice Une Vizek.

Iz Dubrovnika dolazi briljantna pučka komedija na temu siromaštva „Kate Kapuralica” Vlaha Stullija u režiji Ivice Kunčevića i u produkciji Kazališta Marina Držića, dok će zagrebački HNK sudjelovati na Danima satire s autorskim projektom Bobe Jelčića „Tri sestre”. Natjecateljski dio festivala zaokružit će predstava „Lepurica” u produkciji splitskog HNK, adaptacija kultnog „Pigmaliona” Georgea Bernarda Shawa u režiji Marija Kovača. Na zatvaranju festivala i svečanoj dodjeli nagrada 26. rujna nastupit će Maja Posavec uz pratnju benda.

(Visited 141 times, 1 visits today)
Be social

Komentari