novo u kinu
14. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 3 minute Pet trilera, tri drame, dva horora te po jedan mjuzikl i znanstvenofantastični film izvanredan su recept za mjesec ljubavi prema svemu, a u našem slučaju, i prema filmovima!

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Izvedbene umjetnosti

Najava: Počinju Dani satire premijerom ‘Hamleta u Mrduši Donjoj’ u Kerempuhu

Foto: www.kazalistekerempuh.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.kazalistekerempuh.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

Jedan od najvećih domaćih i regionalnih festivala specijaliziranog teatra ˝Dani satire Fadila Hadžića˝ ove godine u Satiričkom kazalištu ˝Kerempuh˝ započinje 3. lipnja premijerom ˝Predstave Hamleta u selu Mrduša Donja˝ autora Ive Brešana, jednog od najznačajnijih domaćih satiričara. Predstavu režira Vinko Brešan, a Dani satire traju sve do 21. lipnja.

U ovogodišnjem, 38. izdanju, izvest će se predstave koje se, prema odabiru izbornice festivala, ugledne kritičarke, dramaturginje, teatrologinje i spisateljice, gospođe Mani Gotovac, mogu svrstati u sam vrh recentne kazališne produkcije u Hrvatskoj i regiji.

Iz neuobičajeno velike ponude od čak 53 prijavljene predstave, izabrano je 13 naslova koji dolaze iz Zagreba, Varaždina, Splita, Ljubljane, Kranja, Beograda, Novog Sada i drugih gradova. O festivalskim nagradama odlučit će tročlani ocjenjivački sud koji, uz Veliku nagradu medijskog pokrovitelja Večernjeg lista za najbolju predstavu, dodjeljuje i nagrade za najboljeg mladog glumca/glumicu, za ulogu najbolje prihvaćenu od publike i mnoge druge.

Foto: www.kazalistekerempuh.hr
Foto: www.kazalistekerempuh.hr

U ovogodišnjem off programu 38. ˝Dana satire Fadila Hadžića˝ nizat će se atraktivna događanja. Nakon predstava u službenoj konkurenciji, pozornica kazališta Kerempuh i noćna scena nuditi će sasvim drukčije programe – koncerte, politička sučeljavanja, performance, predstavljanje uglednih pisaca i dr.

Tako će se na Noćnoj sceni 6. i 7.6.2014. u 23  sata, po prvi puta u kazalištu, u formi pod nazivom ˝RING KEREMPUH˝ naći i voditelj Aleksandar Stanković, koji će ugostiti i suprotstaviti intrigantne goste iz političkog miljea.

U sklopu programa ˝Poznati pisci na sceni˝ 14.6. u 23 sata predstavit će se Zoran Ferić, i to isječkom iz romana „Kalendar Maya“, odnosno, performanceom u izvedbi Silvija Vovka, Marije Šegvić i Zorana Ferića.

Na sceni Kerempuha će zasvirati i Let3 te TBF, prvi 16.6., a drugi 20.6. u 21 sat.

Svečana dodjela nagrada na rasporedu je 21.6., nakon čega će poznati spisateljski tandem Dežulović i Lucić izvest svoj satirični performance pod nazivom „Melodije bratstva i prvenstva“ i time zatvoriti Dane satire, zajedno s koncertom kazališnog banda Chishche Lishche i njihovim gostima iznenađenja.

Be social

Komentari