Film

Dobar, loš, trailer: Kuhar, povratci na velike ekrane i puno ironije

Foto: facebook.com/ghost in the shell:new movie
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ako ponekad manjka ljubavi i dobrote u ovom svijetu, novih filmova gotovo nikada ne nedostaje.

Bradley Cooper nakon prošlogodišnje nominacije za Oscara nastavlja u nešto opuštenijem tonu – u filmskoj verziji serije Kitchen Confidential koja je svoj naslov za velike ekrane promijenila u BurntI u jednom i drugom formatu Cooper je Chef – Adam Jones/Jack Bourdain koji svoj prvotni uspjeh uništi razvratničkim ponašanjem na tragu spoja između dive i ovisnika. Nakon što odluči promijeniti svoje loše navike, vraća se u London kako bi se iskupio i ponovno pokrenuo i usustavio prestižni restoran. Iako Foxova serija nije doživjela više od jedne sezone, inspiracija Anthony Bourdainovim životom, mogla bi potencijalno bolje profunkcionirati u kino dvoranama.

Ghost in the Shell se vraća, a sam naslov prilično doslovno naglašava povratak serijala. Ghost in the Shell: The New Movie odvija se u 2027.godini, godinu dana nakon što se dogodio četvrti po redu ne-nuklearni svjetski rat. U Newport Cityu nenadano eksplodira bomba koja ujedno ubija i važnog trgovca oružjem koji je navodno povezan s misterioznom organizacijom 501. Javni dužnosnik za sigurnost Daisuke Aramaki angažira full-body cyber prothesis korisnicu i iznimnu hakericu Motoko Kusanagi kako bi istražila slučaj.

Uz Tarantinovu odvažnu osmicu, još jedna skupina badassova će osvanuti na filmskome platnu, samo što će drugu predvoditi nitko drugi nego Adam Sandler. The Ridiculous 6 za kojeg je sam Sandler bio i ko-scenarist, je priča o prognaniku kojeg su odgojili Indijanci. Kad Tommy aka White Knife (Sandler) otkrije da ima čak petero polu-braće, družba se ujedinjuje i kreće u pustolovinu – točnije u potragu za svojevoljnom bituhom od oca koja ih je sve napustila.

God bless America! – invazivna politika ove prekooceanske države i dobro istrenirani patriotizam svoje su posljedice već odrazili na globalnoj slici svijeta. U nešto ležernijem tonu, Michael Moore odlučio je zaputiti se u svijet s američkom zastavom u ruci, ne bi li istražio i pripremio teritorij za nova potencijalna iskorištavanja drugih teritorija od strane najveće zapadne sile. Where to Invade Next poigrava se itekako stvarnim pretenzijama države s 50 zvijezdica koje su i u vedrom tonu neupitno zastrašujuće.

Be social

Komentari