Film

Dobar, loš, trailer: Rocky spin-off, Julia Roberts, Steve Jobs i Malala

Foto: adayinmybrain.tumblr.com
Vrijeme čitanja: 2 minute

Čini se da nas čeka dugo, toplo ljeto i privremeno zatišje u kinima nakon čega slijede jesen i zima koji će vrvjeti novim filmovima. Izdvojili smo neke o kojima se u zadnje vrijeme najviše priča.

Creed je američka sportska drama koju je režirao Ryan Coogler, a producent joj je Sylvester Stallone koji u filmu glumi Rockyja Balbou te je Creed zapravo spin-off Rockyja. Glavnu ulogu ima Michael B. Jordan, on glumi Adonisa Johnsona Creeda, sina boksača Apolla Creeda koji je ujedno bio i Rockyjev protivnik. Mnogi fanovi Rockyja jedva će dočekati da ovaj film stigne u kina, a prema najnovijim informacijama američka premijera bit će 25. studenog ove godine.

London Has Fallen nastavak je filma Olympus Has Fallen (2013) i u njemu se opet pojavljuju glavni glumci iz prvog filma: Morgan Freeman, Gerard Butler i Aaron Eckhart. Ovaj put radnja nije u Americi već u glavnom gradu Engleske, Londonu, kojem se piše jednaka katastrofa kao i Washington DC-u. Olympus Has Fallen nikad nije bio remekdjelo, a tako neće ni njegov nastavak, ali već uobičajene akcijske scene i CGI prikazi razaranja privući će svoje mušterije. Film dolazi u kina u siječnju iduće godine.

Steve Jobs bio je jedna od najomraženijih osoba u industriji gadgeta koje svi volimo imati i čini se da trailer biografskog filma o Jobsu to nije pokušao prikriti već ga je odlučio pretvoriti u klasičnog anti-junaka što je posljednji trend u Hollywoodu kojeg je donekle zacementirao ekscentrični doktor House. Umjesto da je sav taj trud uložen da se Michaela Fassbendera učini manje privlačnim, možda bi bilo bolje da je za glavnu ulogu odabran netko drugi. O filmu ćete moći prosuditi sami početkom listopada ove godine.

Novi film s Juliom Roberts Secret in Their Eyes priuštit će noćne more svima koji imaju u životu nekoga do koga im je stalo. Ovaj je film zapravo re-make argentinskog trilera El secreto de sus ojos (2009) koji je dobio Oscara za najbolji strani film. Radnja američke verzije bazira se na tome da policajka koju glumi Julia Roberts pronađe truplo svoje ubijene kćeri, a ubojica se uspije izvući zbog čega neizbježno mora doći od osvete. Čini se da je ovo novi tip uloge za Roberts i mogao bi joj možda donijeti i neki kipić, a film dolazi u listopadu ove godine.

He Named Me Malala dokumenatarac je o Malali, djevojci iz Pakistana koja je dobila Nobelovu nagradu za mir, preživjela metak u glavu i strastven je borac za prava žena zbog čega je njezina obitelj morala pobjeći iz Pakistana. Dokumentarac bi trebao imati premijeru početkom listopada i bit će ugodna promjena od filmova o uništenju, ludih akcijskih filmova i filmova o superjunacima koji sami po sebi nemaju preveliku poveznicu sa stvarnošću.

Na filmske poslastice ne morate nužno čekati do jeseni ove godine, neke su vam dostupne već ovog ljeta na Pula film festivalu pa pročitajte što se nudi na Ziherovom linku

Be social

Komentari