Film

Dobar, loš, trailer: Psihološki eksperiment, hladni rat, životinjska utopija

Foto: www.facebook.com/DisneyZootopia
Vrijeme čitanja: 2 minute

Filmska industrija ponudila je utočište onima željnima pokojeg psihološkog twista, dobre akcije i humoristčnih situacija, ali ostavila u nestrpljivom isčekivanju one želje još jednog crtanog filma iz Disneyjeve produkcije.

The Stanford Prison Experiment

Redatelj još jednog u nizu filmova o ovom poznatom eksperimentu, Kyle Patrick Alvarez poznat je po filmovima C.O.G. (2013) i Easier with practice (2009) koji je dobio i nekolicinu festivalskih nagrada. Pristup temi eksperimenta koji je proučavao ponašanje običnih ljudi u ulogama zatvorskih čuvara i zatvorenika, ali je unatoč naizgled kontroliranim uvjetima pošao po krivu, čini osvježen. Najuočljivija razlika od dosad viđenih filmova je odluka da se napravi s mlađom glumačkom postavom među kojom se našao i Ezra Miller. On se već dokazao u filmu We Need to Talk About Kevin (2011) u kojem je glumio uz Tildu Swinton ali i recentnijem The Perks of Being a Wallflower (2012). U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti koliko će uspješno biti obrađena jedna već prilično iscrpljena tema.

The Man from U.N.C.L.E.

Radnja posljednjeg  filma Guy Ritchiea smještena je u rane 1960-e I prati CIA-inog agenta Napoleona Soloa (Henry Cavill) i KGB-ovog operativca Illya Kuryakina (Armie Hammer) u zajedničkoj misiji protiv kriminalne organizacije povezane s izgradnjom nuklearnog oružja. Ženske uloge preuzele su Alicia Vikander i Elizabeth Debicki, a u svemu tome se našao i Hugh Grant. Sve se čini vrlo obećavajuće, unutar standardnog i voljenog redateljevog izričaja.

A Perfect Day

Španjolski redatelj Fernando León de Aranoa predstavlja dramu o rješavanju krize unutar područja oružanog sukoba s daškom dobrog humora. Postava koja uključuje Benicioa Del Toroa, Olgu Kurylenko, Tima Robbinsa i Mélanie Thierry zasad se čini kao nešto što bi moglo biti zanimljiva kombinacija za  adaptaciju romana Paula Fariasa Dejarse Llover. Film je imao premijeru na Directors’ Fortnight-u na ovogodišnjem festivalu u Cannesu.

Regression

Višestruko nagrađivani  Alejandro Amenábar režirao je još jedan triler. Angela( Emma Watson) optužila je oca, Johna Graya (David Dencik) za nezamisliv zločin. On neočekivano priznaje krivnju, međutim nema nikakvih sjećanja o događaju. Tada u radnju ulazi priznati priholog Dr. Raines (David Thewlis) kako bi mu pomogao prisjetiti se, no ono što su otkrili razotkriva zastrašujući misterij koji prelazi obiteljske granice. Za Emmu je ovo prva uloga u ovom žanru pa će biti zanimljivo vidjeti kako se snašla u svemu.

Zootopia

Disney i redateljska ekipa koja uključuje Byrona Howarda i Richa Moorea stvorila je grad za životinje iz različitih klimatskih uvjeta, grad u kojem porijeklo nije bitno i možeš biti što god želiš. Zečica Judy Hopps pokušava nadvladati činjenicu da je prva od svoje vrste u policijskim snagama te kako bi nadvladala razlike u veličini, zajedno s liscem sumnjivog morala Nickom Wildeom, pokušava riješiti misterij nestalog sisavca. Najveći problem je što imaju samo 48 sati za tu misiju te moraju nadvladati goleme karakterne razlike. Nova perspektiva današnjeg društva kroz Disneyev mikroskop sigurno će biti još jedan sretan događaj za sve generacije.

Be social

Komentari