Glazba

Festival vjetra na Jarunu uz Artan Lili, Vlastu Popić, Felona, NLV i Kapetana Snješku

Foto: facebook.com/surfklubtristrijele
Vrijeme čitanja: 3 minute

Ususret ljetu ove godine, Surf klub Tri Strijele, na zagrebačkom Jarunu organizira festival na otvorenom. Ovogodišnji Festival vjetra, 20. lipnja dovodi zanimljive izvođače: Artan Lili, Vlasta Popić, FELON, Nikol, Luka i Vedran i Kapetan Snješka.

Artan Lili je beogradska grupa koja je za kratko vrijeme stekla brojne poštovaoce i to ne samo u “underground” krugovima. Postoji od 2013. godine, a čine je Romana Kasumović (vokal), Bojan Slačala ( vokal i bas gitara), Dragan Knežević (gitara) i Marko Ajković (bubanj). Iza sebe imaju niz odličnih singlova popraćenih jednako dobrim spotovima među kojima se ističu zarazne Ako stanemo tu, Srce i Džoni. Bend raste iz mjeseca u mjesec te puni sve veće prostore među kojima je i posljednja zagrebačka avantura u vidu krcatog KSETa. Trenutno je to po mnogima najveća grupa u regiji nošena na krilima iznimno jakih individua. Slačalini tekstovi su direktni i moćni, a glazba u najmanju ruku kvalitetom „prati“ svjetsku scenu.

Foto: Press
Foto: Press

Vlasta Popić  je punk-noise-pop bend nastao u Varaždinu krajem 2007., a ozbiljnije svirati kreću početkom 2009. Od tad su izdali EP “Najjača ultimativna mašina za ubijanje”, studijski album “Za očnjake”, koji je svoje mjesto našao na mnogim balkanskim godišnjim top-listama, te live album s rasprodanog koncerta u zagrebačkom Klubu. Do sad su odsvirali skoro 200 koncerata, od čega su i tri odlično prihvaćene europske turneje. Krajem 2014. singlom Ako nisam dobra najavili su izlazak svog drugog albuma pod nazivom “Kvadrat” koji izlazi početkom ove godine za nezavisnu izdavačku kuću Moonlee.

Felon je bend iz Zagreba kojeg predvodi kantautor Denis Katanec. Članovi su još: Ivan Ščapec, Dražen Hižak i Tena Rak (svi članovi originalne postave Vlaste Popić). Iza sebe imaju preko pedesetak koncerata te nastupe na nekim regionalnim festivalima.Najzapaženiji na Trenchtown Fest (Palić), Sedam jezera(Ploče), Dom Omladine Beograd, Gala Hala (Ljubljana), Tvornica (Zagreb). Nakon dvije godine izbivanja ovo će im biti prvi nastup u Zagrebu. Trenutno rade na izradi albuma.

Nikol, Luka i Vedran (NLV)  dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Svoj prvi EP izdaju 21.4.2014. godine pod nazivom “…and who are you?” kao odgovor na kritike specifičnog naziva njihovog benda “Nikol, Luka i Vedran” koje ljude najčešće podsjeća na gažerske bendove te time idu ka cilju razbijanja stereotipa umjetničkih imena. S objavljenim EP-jem osvajaju publiku i dobivaju pohvalne kritike te u osmom broju regionalnog RollingStone magazina bivaju svrstani u top 10 regionalnih albuma.

Foto: facebook.com/ NLV
Foto: facebook.com/ NLV

Kapetan Snješka su Petruška, Štef i Zvone. Mladi trio objavom svog demo EP-a na bandcampu privukao je veliku pažnju te počinje nizati koncerte po Hrvatskoj. Zarazne melodije, popasti refreni te malo punka je ono što možete očekivati od ove grupice.

Koncerti počinju od 16h i traju do ponoći, a kroz cijeli dan trajat će regate i prezentacije raznih sportova i aktivnosti povezanih s vjetrom te windsurf i jedriličarske regate. U sklopu Festivala vjetra održava se likovni i foto natječaj “Vjetar i val” u kojem organizatori dijele 20 besplatnih škola surfanja za najkreativnije radove.

Projekt je pod pokroviteljstvom Ureda za obrazovanje, kulturu i sport, grada Zagreba.

Be social

Komentari