Film

Filmovi u kinima koje ovaj tjedan obavezno gledamo

filmovi
Foto: kolaž by Ziher
Vrijeme čitanja: 2 minute

Posljednji tjedan u studenom donosi nekoliko nezaobilaznih i svježih filmskih naslova koje možete pogledati u kinima.


Dogman, Matteo Garrone, Italija/Francuska (Art-kino Croatia, Kino Europa)


Snimljen prema istinitoj priči koja se odvila prije 30 godina, film Dogman istražuje ljudsku prirodu nasilja skrivenu u svakome od nas. Okarakteriziran kao ‘urbani vestern’, radnja ovog trilera odvija se u talijanskom predgrađu između velikog grada i divlje prirode. Na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu glavni glumac Marcello Fonte osvojio je nagradu u kategoriji Najboljeg glumca i nagradu Palm Dog, a na Jeruzalemskom filmskom festivalu pokupio je nagradu za Najbolji međunarodni film.


Utoya, 22. srpnja, Erik Poppe, Norveška (Art-kino Croatia, Kino Europa)


Dana 22. srpnja 2011. godine teško naoružani desničarski ekstremist napao je petsto mladih ljudi koji su došli u ljetni kamp na otok Utoyu. Iza ubojitog napada ostalo je 69 žrtava, a bila je to trauma koja je Norvešku potresla do same srži. Na ovogodišnjem Berlinaleu pokupio je nominaciju za Zlatnog medvjeda.


Glavno jelo, Kristina Barišić,  Hrvatska (Art-kino Croatia)


Film prati dvije priče, koje se odvijaju u različitim vremenima. Glavno jelo kratkometražni je igrani debi mlade riječke redateljice Kristine Barišić.


Fahrenheit 11/9, Michael Moore, SAD (Kino Gaj)


Novi dokumentarni film Michaela Moorea provokativni je i komični pogled na vrijeme u kojem Amerikanci žive, a naziv filma referira se na dan proglašenja Trumpa kao novog predsjednika SAD-a.


Robin Hood, Otto Bathurst, SAD (Kino Gaj)


Nova verzija Robina Hooda prikazat će mlade dane poznatog pljačkaša i otkriti detalje koji su Robina (Egerton) potakli da se izvan zakona bori za malog čovjeka.


Čovjek koji je ubio Don Quijotea, Terry Gilliam, Španjolska (Kino Europa, Kino Gaj)


Avanturistička komedija redatelja poznatog po hitovima Leteći cirkus Monthyja Pythona i 12 majmuna napokon je došla u kina, nakon godina produkcijskih zavrzlama. Priča se zbiva u današnjoj Španjolskoj, a junak filma je redatelj Toby koji u Manchi snima reklamu i tamo se nađe zarobljen u divljim iluzijama starog španjolskog proizvođača cipela koji vjeruje da je Don Quijote.


Stari momci, Toby MacDonald, UK (Kino Europa)


Film koji se našao u glavnom dugometražnom programu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala je britanska romantična komedija koja je ujedno i moderna varijacija priče o Cyranou de Bergeracu s Alexom Lawtherom u glavnoj ulozi.


Udovice, Steve McQueen, SAD (Kino Europa, Cinestar)


Priča o četiri žene koje nemaju ništa zajedničko osim dugova koji su ostali iza kriminalnih aktivnosti njihovih muževa. Radnja je smještena u današnjem modernom, ali kriminalno dobro potresenom Chicagu.

 

Be social

Komentari