Film

Gotham: Serija o Batmanovom savezniku Jamesu Gordonu

Foto: facebook.com/Gary Odlman
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/Gary Oldman
Foto: facebook.com/Gary Oldman

Istog dana kad je na ABC-u premijerno prikazana prva epizoda dugoočekivane Marvelove serije Agents of S.H.I.E.L.D., najavljeno je da DC u suradnji s Warner Bros.-om i televizijom Fox planira napraviti seriju o šefu gothamske policije – Jimu Gordonu. Serija će nositi jednostavan naziv Gotham te je odmah objavljeno da neće biti sniman pilot već je Fox naručio čitavu prvu sezonu da bi pokazali koliko im je stalo do ovog projekta.

Serija će radnjom pratiti mladog detektiva Jamesa ‘Jima’ Gordona i sve negativce koji su proslavili Gotham. Drugim riječima, vremenski će biti smješteno u razdoblje prije nego Gordon upozna Batmana koji neće biti lik u ovoj seriji. Još se ne zna tko će glumiti glavnog lika, no obožavatelji već sad nagađaju koji bi mladi glumački kolega mogao parirati Garyju Oldmanu koji je primio samo hvalospjeve za svoje utjelovljenje ovog lika u trilogiji Christophera Nolana.

DC inače već ima seriju o još jednom svom slavnom superjunaku – Oliveru Queenu – koji tumači Green Arrow u CW-evoj TV seriji Arrow. Prethodno je razvio priču o mladom Clarku Kentu u devet sezona serije Smallville, a najavljeno je da bi iduće godine i superjunak Flash trebao imati svoju debi na televizijskim ekranima. Drugim riječima, do 2014. DC bi nakon dugog niza godina konačno mogao početi konkurirati Marvelu koji niže uspješnice u kino dvoranama svojim visokobudžetnim blockbusterima, a s izrazito visokim postotkom gledanosti prve epizode serije Agents of S.H.I.E.L.D. gotovo da im je zagarantirana uspješna prva sezona.

Be social

Komentari