Intervju

KUKU$ Klan: “Očekujte dorađeniji mixtape, produhovljene trap bangere i hitove”

Foto: press
Vrijeme čitanja: 3 minute

Uoči promocije novog mixetapea  “O KUKU$IMA SE NE RASPRAVLJA”, razmijenili smo par redaka s trap dečkima iz KUKU$ Klana. Fanovi tvrdih rima će u Tvornici Kulture, 12. lipnja, moći premijerno čuti njihov novi mixtape, a zasigurno i ponešto uspješnica s već proslavljenog, prvog “Flexikona”. Ovaj hip-hop klan osnovali su još 2012. godine Đ, Đikola, RBM, Def Kluny, Goca R.I.P. i Hilj$on Mandela. Zajedno s High5-om, članovi su 33bande, iako je njihov broj zapravo misteriozni 36. Za sebe kažu da su “zgodni, mladi, plodni i dragi a znalo se desit da na stejđ izađu nagi.” A što kažu za Ziher.hr, pročitajte u nastavku!

Izlazi novi mixtape! Nakon izrazito uspješnog “Flexikona”, kakva su očekivanja? Što mislite hoće li fanovi ostati ‘true’, hoćete li pridobiti neke nove? U kojoj će se mjeri ‘raspravljati o KUKUSIMA’ ?

KUKU$: Možete očekivati kvalitetniji i dorađeniji mixtape koji sadrži produhovljene trap bangere, hitove na kojima pjevušimo i nekoliko laganijih stvari ukomponiranih u cjelinu. Sa sigurnošću mogu reći da će se starim fanovima svidjeti nove stvari, a i valjda ćemo pridobiti neke nove fanove. O KUKU$IMA SE NE RASPRAVLJA!

Kako je tekao proces snimanja “ O KUKUSIMA se ne raspravlja”? Za koje stvari predviđate da bi mogle postati hitovi?

KUKU$: Nakon Flexikona smo počeli s radom na albumu pod nazivom “Shivagang“, koji je trebao biti konceptualniji, s manjom dozom trapa, onako više u nekom trippy điru. No ubrzo smo shvatili da ljudima fali još tvrde trepare, pa smo odlučili u što kraćem roku izbaciti mixtape, u kojem smo povezali Shivagang briju s tvrdoćom trapa. Mislim da će se široj publici najviše svidjeti Gocina solo stvar Pusti me na miru i Tetris na kojoj gostuju Hladni (High5) i Oreb (Kiša Metaka).

Nastaju li sve stvari samo kao zajebancije i druženja, kao što obično tvrdite? Kako izgleda onaj ‘ozbiljni’ dio posla (studio, miks…)?

KUKU$: U studiju se non stop svađamo, snimimo hrpu traka od kojih izbacimo samo 9, a Kluny mixa dok se deremo u pozadini da pojača bekove.

Na novom mixtapeu imamo priliku čuti i neke suradnje (Žugi, Doktor Bolest, Hladni, Vuk Oreb), kako je došlo do njih?

KUKU$: Mislim da je bilo za očekivati da će se na tejpu pojaviti High5, a s Doktorom se već neko vrijeme družimo i imali smo već jednu stvar koja nikad nije ugledala svijetlo dana. Oreb je jednom prilikom doletio u studio s namjerom da se podružimo, a meni je pala ideja da snimi vers za Tetris pošto je on stalno u tom nekom 8-bit điru.

Nedavno ste, neuobičajeno pribrani, nastupili u Tvornici Kulture kao podrška Mikriju i Bvani. Kako je bilo, jeste li zadovoljni nastupom?

KUKU$: Iako nam je drago bilo dijeliti pozornicu s Mikrijem i Bvanom, sa samim nastupom nismo baš zadovoljni, što zbog odaziva publike koji je bolji kada sami nastupamo kao glavni akt, što zbog toga jer smo prvi nastupali, a to se odrazilo i na naš nastup.

Što možem očekivati  od promocije novog mixtapea u Tvornici? (Osim veselja da ćemo napokon imati priliku uživo čuti Bogate Mlade Kmice!!)

KUKU$: Možete očekivati da ćemo dati sve od sebe, bacati se u publiku, razbijati opremu i prolijevat alkohol. Sve to uz podršku 33 Bande i novih snaga trap igre Shire Rodbine, BMK-a i Geralta iz Rivije koje ćete moći po prvi puta vidjeti live.

U zadnje vrijeme se na (domaćoj) hip-hop sceni dosta raspravlja o tvrdoći. Kako vi na to gledate, što ona za vas znači (pogotovo u kontekstu trapa)?

KUKU$: Svaka stvar koja želi biti jaka mora bit’ tvrda, bez obzira dal je to hip-hop ili rock. Za nas tvrdoća znači da beat i MC pošteno rokaju te da udaraju jako u savršenom ritmičkom i dinamičkom skladu.

Kakvi su planovi za dalje (nastupi, izdanja…)? Hoće li uskoro izići neki spot, hoće li ga i dalje raditi do sada u tom vrlo uspješni Scante?

KUKU$: Nakon što odradimo posljednju svirku prije ljeta u Zagrebu, bacamo se na snimanje spotova sa Scanteom do koncerata u 7. mjesecu diljem Hrvatske o kojima ćemo vas pravovremeno obavijestiti na KUKU$ facebook pageu.

Poruka za kraj našim čitateljima… Ovdje pišite o stvarima kao što su preporuke, svemir, ljubav, droge, sreća… 🙂

KUKU$: Nemojte se drogirati jer ćete završiti k’o Goca RIP!

Be social

Komentari