Glazba

Izvještaj – Kuku$ (Crkva, RIjeka): Kuku$ nikad ne razočara

kukus
Foto: facebook.com/denis_menis
Vrijeme čitanja: 2 minute

Kuku$ je još jednom dokazao da zaslužuje titulu urbanih legendi trapa na regionalnoj sceni. Jučer u riječkome klubu Crkva do ranih jutarnjih sati vladala je trap ludnica izazvana promocijom novog Kukusovog mixtapea “Glupi Tejp”.

Pojavivši se na sceni 2012. godine postepeno su gradili svoj uspjeh koji je eksplodirao 2015. s albumom “O kuku$ima se ne raspravlja”, nakon čega postaju mega popularni. Poznati su po svome eksperimentiranju s različitim temama i stilovima prilikom čega stvaraju jedan specifičan zvuk kojim čine odmak od klasičnog trap zvuka. Osim što dečki rasturaju objavljivanjem odličnih albuma i mixtapeova kojim nikad ne razočaravaju svoje vjerne obožavatelje, ništa manje ne zaostaju ni u svojim live nastupima. Njihovi nastupi uvijek su začinjeni s masu pozitivne energije, a nije bilo ni drugačije ovog puta u Rijeci.

Kuku$ zavladao Crkvom

Nekoliko minuta nakon 1 ujutro koncert otvaraju novim hitom Bode Miller. Publika instantno reagira i započinje repati u jednom dahu, od riječi do riječi. Nakon toga nastavljaju s nešto starijim, no nikako ne manje poznatim pjesmama poput Magic Johnson, Medalje, Nove šuze i PVR€. Bilo riječ o starijim hitovima (San Andreas, FRODO, Besmrtni, Pusti me na miru) ili o viralnim hitovima s novog mixtapea (Oće kurac, Real Slavs, FREND) publika je uživala i upijala Kuku$ovu energiju kojom je bila nabijena Crkva.

Iskustvo je spas kad zakaže tehnika

Tijekom koncerta od oko sat vremena možemo reći da ničega nije falilo te da mana skoro pa i nije bilo. Jedini mali propust desio se u jednome trenutku zbog tehničkih problema, no to Hilj$on sam rješava izjavivši kako mikrofon puca, no i njega kurac. Tako riješivši problem brzo i efikasno prošao je kao gotovo i nezamijećena tehnička smetnja, a kada steknete toliko iskustvo dosadašnjim nastupima lakše se nosite s nepredviđenim situacijama. Kuku$i se zapravo ni nisu jučer trebali zamarati time jer se uz njihove glasove čula i cijela publika koja je dobro zakamuflirala problem mikrofona.

Naravno, u odličnoj atmosferi ne bismo uživali da se Traples kolektiv ponovno nije iskazao odličnim i originalnim izbornom trap glazbenika. U riječkim klubovima rijetko kad možemo naići na aktualne predvodnike ovog žanra, a Traplesu moramo zahvaliti što smo to doživjeli ovoga petka. Veselimo se još mnogim ovakvim događajima u budućnosti, a i Kuku$ovom daljnjem razvoju na regionalnoj glazbenoj sceni.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari