Knjige

Ivica Prtenjača u Rijeci predstavlja roman "Brdo"

Foto: vbz.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta
Foto: vbz.hr
Foto: vbz.hr

Ivica Prtenjača će u četvrtak, 18. prosinca, u Rijeci predstaviti Brdo – svoj najnoviji roman koji je nedavno dobio nagradu za najbolji neobjavljeni roman na natječaju V.B.Z.-a i TISAKmedije ispred 136 drugih rukopisa.

Predstavljanje će se održati u riječkoj Narodnoj čitaonici na Korzu s početkom u 18 sati, a razgovor s Prtenjačom vodit će Drago Glamuzina.

Književnik Ivica Prtenjača rođen je 1969. godine u Rijeci gdje je na Pedagoškom fakultetu studirao hrvatski jezik i književnost. Piše poeziju, prozu, dramske tekstove, novinske kolumne, a uvršten je u nekoliko antologija izbora, pregleda i povijesti hrvatske književnosti. Dobitnik je dvaju Kiklopa za pjesničku zbirku godine – prvi za Uzimaj sve što te smiruje, adrugi za Okrutnost.

Glavni lik romana o kojem će govoriti na predstavljanju ujedno je i pripovjedač Brda. On je bivši PR u izdavačkoj kući i Muzeju suvremene umjetnosti. Uskoro napušta svoju građansku egzistenciju i odlazi na brdo na otoku kako bi ga cijelo ljeto čuvao od požara. U središtu Brda je gubitak identiteta, a vidljiva je i junakova nutrina. Priča je ispričana realistično i pred čitateljem se polako odmataju sva iskustva i događaji.

Be social

Komentari