živa
26. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 5 minute Prije nastupa u zagrebačkoj Tvornici koji će se održati u petak, 29. rujna, drugog u glavnom gradu otkako se transformirala iz punkerice u multimedijsku personu iz svijeta slavonske elektronike, prvi puta razgovaramo za Ziher o projektu ili umjetničkom aliasu ŽIVA.

4. rujna 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Rujan je mjesec u kojem nas čekaju mnogi povratci – od drugog dijela „Časne“ do petog dijela serijala „Poslije svega“ pa sve do nevjerojatnog desetog dijela „Slagalice strave“ uz tek pokoji originalni film.

Vizart

Izložba "Hrvatska iz zraka" ponovno u Zagrebu

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

U lipnju ove godine izložba “National Geographic – Hrvatska iz zraka” autora Davora Rostuhara bila je premijerno postavljena u domu Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Srušila je sve rekorde posjećenosti u Zagrebu i onda je krenula u turneju po Hrvatskoj. Izložba je proputovala kroz Dubrovnik, Split, Hvar, Zadar, Rijeku, Varaždin i Osijek, a ukupno ju je vidjelo pola milijuna ljudi. No, Zagrepčani su očito jako željni kulture. Naime, zbog brojnih upita stanovnika koji nisu uspjeli vidjeti zagrebačku izložbu u lipnju, organizatori su došli na ideju da je ponove!

Foto: Press
Foto: Press

Izložba će se smjestiti ovog prosinca u shopping centru Westgate. Bit će postavljeno 60 odabranih fotografija popraćenih poučnim tekstom o kulturnim, povijesnim, geografskim i razvojnim zanimljivostima Hrvatske. Uz izložbu će biti postavljen štand na kojem uz pomoć kustosica možete saznati sve informacije o tome kako je projekt nastajao i pogledat multimedijalnu projekciju. Fanatici će na štandu moći kupiti raskošnu fotomonografiju “National Geographic – Hrvatska iz zraka” i tako zauvijek gledati lijepe slike Hrvatske.

Izložba je rezultat sedmogodišnjeg istraživanja i dokumentiranja ljepota Hrvatske iz zračne perspektive, najvećeg i najskupljeg fotografskog projekta u Hrvatskoj. Projekt se realizirao u suradnji s prestižnim časopisom National Geographic te uz potporu više od 100 značajnih institucija.

Foto: Press
Foto: Press

Više informacija o izložbi možete pronaći na web stranici izložbe, web stranici autora i Facebook profilu. Izložba je otvorena od 10. prosinca i traje do kraja godine. Besplatno ju možete pogledati radnim danom od 10 do 21 sat, a petkom i subotom do ponoći.

Be social

Komentari