Glazba

Izvještaj – Fear of Men: Idealan koncert za kraj tjedna

Foto: https://www.facebook.com/fearofmen
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: ziher.hr/
Foto: ziher.hr/

Dan nakon Future Islands, u Močvari nije bilo skliskih podova, razbijenih flaša, opće histerije i gužve, ali je zato atmosfera bila puno mirnija i udobnija, kako i doliči jednom dream pop nastupu. Nedjelje i umirujući koncerti su mi uvijek dobro pasali skupa, a Fear of Men su pripremili zaista sanjivu i ugodnu atmosferu. Iako koncertna dvorana nije bila prepuna kao u subotu, bend je ipak privukao dovoljno publike da prostor izgleda ispunjeno, a da se pritom možeš nesmetano kretati između redova.

Otvaranje koncerta počelo je identično kao i na njihovom posljednjem izdanju „Loom“, intro-om naziva Alta u kojem dominiraju nježni vokali Jessice Weiss, a nastavilo se na drugu pjesmu s albuma, nešto bržu Waterfalls. Nizanje numera s ovog albuma rezultiralo je i odsviranom pjesmom Green Sea, a zatim je uslijedio b-side Mosaic te Doldrums s ranije izdanog EP-a „Early Fragments“.

Kada sam prvi put zapazila ime posljednje spomenute pjesme, automatski me asociralo na hit pomalo podcijenjenog indie benda iz 80-ih, The Chillsa, a čiji se naziv od ove pjesme razlikuje samo u jednom slovu. Da ovo nije slučajnost, članovi benda dokazali su odajući počast ovim Novozelanđanima i izvedbom obrade njihove pjesme Pink Frost. Sa ženskim vokalima ova je pjesma dobila potpuno novo ruho, a za Jessicu je izvedba ove pjesme očito imala veliki značaj tako da je sklonila svoju gitaru sa strane i prepustila svom vokalu da dođe do punog izražaja.

Foto: https://www.facebook.com/fearofmen
Foto: https://www.facebook.com/fearofmen

Na live nastupu bubnjevi se ističu više nego na snimkama čineći atmosferu utoliko življom i uzbudljivijom, a prateći vokali basistice savršeno se nadopunjuju s glavnim vokalima. Uzevši u obzir da je basistica Becky Wilkie svladala sviranje svog instrumenta u posljednjih šest mjeseci, fascinantno je kako je usklađenost benda itekako na zavidnoj razini.

Kako su Fear of Men uspjeli dovoljno animirati publiku da traži još, Jessica Wiel nas je počastila solo izvedbom outro-a albuma „Loom“, a ubrzo se pridružio i bend kako bi odsvirao posljednju stvar. Pjevačica nam je sramežljivo poručila da joj je ovo bio omiljeni nastup na turneji, a u svakom je slučaju bio idealan koncert za završiti tjedan. Čak i ako ga je netko i propustio, Fear of Men danas nastupa i u Rijeci.

Be social

Komentari