Glazba

Izvještaj – General Woo i Funksteri: Stara škola u novom ruhu

General Woo
Foto : facebook.com/GENERAL-WOO-FAN-PAGE
Vrijeme čitanja: 2 minute
Repčuga u svakom tonu i versu

Tvornica kulture prošlog je petka bila poprište nečeg velikog i grandioznog za ljubitelje starog hip-hopa. General Woo sa svojim Funksterima održao je koncert pojačan mnogobrojnim gostima. Ekipa koja je došla na koncert i čekala na upad bila je u vidnom elementu nabrijana. Osjećalo se u zraku da bi taj dan mogao biti poseban.

Tamo negdje oko 23 sata na pozornicu su se popeli glavni i odgovorni. Woo podebljan s Pendrekom fino je otvorio koncert i zagrijao okupljenu masu. Vidjelo se na svima da su došli odraditi taj koncert s voljom. Bilo je tu raznih hitova s početka karijere pa do Pada Sistema u cjelokupnom setu. Pozvani su na binu i prvi gosti Gamacid i Doktor Bolest koji su odradili svoj posao u skladu. Fristajl i odličan nastup bacio je Kanđija koji je u malko uspavanijem dijelu koncerta dignuo budnost publike. Još su tu bili pozvani na red Tibor, ONI i Geralt iz Rivije. U jednom trenutku već sam odlučio da ću se pokupiti i otići dalje u noć te iskoristiti taj petak negdje drugdje. Sva sreća pa nisam.

1+1=11

Uslijedilo je još jedno iznenađenje u toj manifestaciji hip-hopa. Bok uz bok na bini, kao u starim danima Tram 11-a, stajali su ponosno na pozornici Target i General Woo. Ovo me vratilo u dane vrećastih hlača, korištenja olovke na kazeti i šica na školskom. Nostalgija me podsjetila na te neke davno izgubljene dane mog aktivnijeg konzumiranja hip-hopa. Slušajući izvedbe Kaj Ima Lima i evergreen Hrvatski Velikani u jednom trenutku ogledao sam se oko sebe kako bi procijenio dob trenutnih posjetitelja. Možda su čuli za njih, ali mnogi su ih sada prvi put vidjeli uživo. Sjajan gost iznenađenja. Hrvatski velikani hip-hopa.

Za kraj svega publika je na bisu zahtijevala Repčugu – i dobili su je. Nakon svega, za after su bili zaduženi DJ Phat Phillie i DJ Noki Nole. Vrhunac koncerta bio je nastup Targeta koji je podsjetio na stare dane. Bit će zanimljivo osluškivati razvoj cijele situacije u vidu daljnje suradnje. Bilo bi jako lijepo od njih da ponovno zajedno nešto naprave. Woo je pokazao kako se to radi i na ovom koncertu te pokazao da nije bezveze krema domaće glazbe i ovog izričaja.

Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari