22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Izvještaj – Mangroove (Tvornica): Srce nam je na mjestu

mangroove
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Početkom jedanaestog mjeseca prošle godine Mangroove je izdao za Aquarius Records album jednostavnog, a opet kompliciranog naziva “Srce”. Četvrti album na sva usta hvalili su svi, recenzije su pisane na glazbenim portalima, publika je bila oduševljena, a veliki i mali kritičari su se razbacivali ukrasnim pridjevima.

Bend je pumpao svoje virtualne stranice za dan kada će ga uživo predstaviti svima, čak su i nedavno izbacili zanimljiv animirani spot za pjesmu Nešto veće od nas. Bili su na komercijalnim radio postajama i dobili su nekoliko minuta televizijskog prostora. PR su odradili tako da ih se skoro svaki dan moglo negdje vidjeti ili čuti. Popularnim žargonom nazvano iskakali su iz paštete. I neka su.

mangroove
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr

Onda je konačno došao taj dan – 28. veljače je pao na četvrtak. Četvrtak bio je specifičan još i po dnevnoj temperaturi oko 20 stupnjeva Celzijusa. Previše i prerano za kraj drugog mjeseca. Ispred Tvornice sam tek saznao naknadnu informaciju oko njihovog preseljenja iz malog u Veliki pogon što me ugodno iznenadilo.

Koncert je počeo negdje oko 22 sata s pjesmom tj. instrumentalom Atrium na koju se kasnije nadovezala pjesma Tvoja. Odsvirali su dakako udarne pjesme s albuma Laka sam, Sanjala sam ljubav, ali i neke stare pjesme poput Pokušaj. Tijekom koncerta na pozornici su se izmjenjivali brojni gosti. Prva u nizu gostiju bila je Remi u pjesmi Ljubavi ni za lijek.

Mario Bočić i Luka Žužić su puhali na svoje instrumente u Sanjala sam ljubav. Zbor Čipkice i to njih dvanaest popele su se na pozornicu na pjesmi Dvoje dok su  Mak Murtić, Danijel Hršak i Miron Hauser došli na izvedbu Nešto veće od nas. Glavna četvorka benda profesionalno je odradila svaki svoj dio zadatka, Željka je suvereno vladala pozornicom i zračila energijom dive, Toni, Leo i Silvio sinergično su gibali publiku ispred bine.

mangroove
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr
Srce na mjestu

“Srce” je nominirano za Porina za najbolji album klupske glazbe. Nakon svega viđenog i poslušanog velika je šansa da će statua pronaći svoje mjesto negdje u vitrini Mangroove benda. Zaslužili su je svojim radom i glazbom koju su nam dali. Jučerašnjim koncertom opravdali su ono što smo čuli na digitalnim formatima i zbog čega smo ih toliko hvalili. Uživo je to funkcioniralo s jednom klasom koju imaju samo rijetki bendovi. Srce nam je svima na mjestu i hvala im na tome.


Be social
Što misliš o ovome koncertu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari