Istaknuto
28.09.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Britney Spears je planetarna megazvijezda, ali 13 godina bila je žrtva robovskog odnosa.

16.09.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nego, jeste li bili na gigovima kroz ljeto? King Gizzard and the Lizard Wizard su odradili dva fantastična koncerta u Šibeniku i nakon koncerta u Pragu otkazali ostatak turneje. Ovo su potencijalno koncerti o kojima će se dugo pričati.

Glazba

J.R. August i Billie Joan večeras spremaju live session u sklopu Začarane Močvare

19.03.2020. Ziher.hrFoto: Monika Bračević / Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Epidemija koronavirusa većinu je prikovala za udobnost vlastitih domova. Iako su kulturni događaji diljem zemlje otkazani, mnogi su kulturnjaci svoja zbivanja odlučili prebaciti u virtualni svijet i nastaviti druženje u nešto drugačijem okruženju. Začarana Močvara je tako prošli tjedan putem Facebook eventa prvi put prikazala live nastupe iz tri hrvatska grada – Ivan Judaš iz Zagreba, Marinada iz Rijeke i ŠećeЯ iz Varaždina.

Novi Facebook live Session na rasporedu je večeras, 19. ožujka, u 21 sat kada će nastupiti J.R. August i Billie Joan.

J.R. August dolazi iz Zaboka. Još 2012. godine, Coldplay je prepoznao Augusta i njegov rad te ga je predstavio kao svjetski potencijal na svojoj stranici. Svoj debitantski album “Dangerous Waters” je konačno objavio prošle godine nakon niza EP izdanja.

Album je ubrzo postao najprodavaniji u državi što je ujedno bilo i prvi put u povijesti da je izdanje domaćeg izvođača koji pjeva na engleskom jeziku zauzelo tu poziciju. Osim brojnih domaćih nagrada među kojima su Music Pub Zlatna Turkalja (Drugi program Hrvatskog radija) i Rock&Off albuma godine, album je stekao i inozemna priznanja pa je tako nominiran za Impalu, europsku nagradu za indie album godine.

Iz Splita pak dolazi kantautorica Billie Joan čija glazba predstavlja najbolji primjer freak folka, odnosno akustike na rubu živčanog sloma u Hrvatskoj. Dosad je nastupala u mnogim klubovima diljem regije, kao i na velikim festivalima, uključujući INmusic 2017. i 2019. Prije tri godine je izdala svoj album prvijenac “Barren Land”, a novi album “Selfless”, koji će slušatelji moći čuti po prvi put na live svirci, očekuje se na jesen ove godine.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Komentari