Glazba

Svemir i Billie Joan otvaraju šestu sezonu Začarane Močvare

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Otvaranje šeste sezone Začarane Močvare ove jeseni pripast će kantautoricama Zvonki i Ivani. Bend Svemir slavi petu godišnjicu izlaska njihovog albuma “Svemir”, a u goste Močvari po prvi put dolazi splitska kantautorica Billie Joan koja promovira svoj novi album “Barren Land”.

Ivana Pezo je kantautorica iz Splita koja nastupa pod umjetničkom imenom Billie Joan. Samostalno djelovanje započela je krajem 2013. svirajući na demo festivalima. Od tada provodi naredne tri godine nastupajući i usavršava svoj materijal. 2016. godine postaje dio nove nezavisne izdavačke kuće u Sinju, Juda Records, u vlasništvu Mile Mijača (M.O.R.T), a njen materijal se stapa u 11 pjesmama koje su sada dio debitantskog albuma “Barren Land”.

Njen glazbeni opus je acoustic punk, pjeva na engleskom jeziku i već je zaslužila titulu prve hrvatske punk kantautorice. Nastupala je na mnogim demo natjecanjima i festivalima te na ovogodišnjem InMusic festivalu, a nedavno je izdala i prvi singl s debitantskog albuma, pjesmu Oh, my dear Reverend koja je premijerno puštena u emisiji Top.Hr. Trenutno predstavlja svoj album diljem Hrvatske i ovaj nastup će biti njen prvi nastup u Močvari.

 

Za one koji još ne znaju, Svemir je bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin. Od svog nastanka pa do danas u bendu Svemir se mnogo toga promijenilo. Promjene su najčešće bile zabilježene u izmjeni postave četveročlanog benda. Svemir je od svojih početaka do danas odsvirao na desetine koncerata u klubovima i na festivalima diljem regije, uključujući i nastupe prije velikana americane kakvi su Amy LaVere i Steve Wynn te zapažene nastupe na festivalima HGF i Demofest, na kojima se plasirao u finala. Samostalno su izdali tri vlastita albuma i našli se na mnogim kompilacijama singlova tijekom godina.

Prošlu 2016. godinu Svemir je završio velikom promocijom posljednjeg albuma “Male laži” u zagrebačkom KSET-u, kojom su se ujedno oprostili od dotadašnje gitaristice Aleksandre Dokmanović koja se odlučila posvetiti drugim projektima. Nakon pola godine koncertne pauze Svemir se ove godine vratio nastupima s novim gitaristom u postavi kao svojim sastavnim dijelom i novim ruhom poznatih pjesama. Ovaj koncert je rođendanska proslava prvog albuma Svemira, ujedno njihovog prvog nastupa u zajedničkoj postavi.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a. Koncertni program započinje u 22:00, a cijena karte je 30 kuna.

Be social

Komentari