Glazba

Jimmy Stanić & The Boys na Valentinovo u Tvornici kulture

Jimmy Stanić
Foto: Karla Matulina
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Jimmy Stanić, istinska živuća legenda domaće scene i naš najdugovječniji glazbenik, nastupit će 14. veljače 2023. godine uz pratnju svojih The Boysa u Tvornici kulture. Valentinovo je ove godine u Šubićevoj, i to uz najljepše evergreene vječno mladog glazbenika i interpreta čije su pjesme obilježile mnoge živote i ljubavi.

Stjepan Jimmy Stanić glazbom se počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama, a 20. će siječnja napuniti 94 godine. Uvijek uglađen i još uvijek izuzetno aktivan, Jimmy i dalje puni klubove i dvorane. Čovjek je to koji je svoj čitav život posvetio jednoj ljubavi – glazbi.

Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere. Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe. Posljednji je studijski album pod naslovom „91+” objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića.

Na albumu se našao izbor najpoznatijih numera koje još uvijek pjevuše sve generacije: Kobila Suzy, Mimi, Prolazi sve, Dimnjačar, Jutro će promijeniti sve i druge. Prošle je godine objavio i live album „Prolazi sve” te snimku koncerta održanog na Velesajmu. U Jimmyjevoj izvedbi svaka pjesma postaje duhovita, nježna i romantična, a svojom energijom iznova očarava publiku.

Ulaznice i raspored

Jimmy Stanić & The Boys ovog Valentinova uz šlagere i ”vječne melodije” pripremaju show u Tvornici kulture. Vrata će se otvoriti u 20 sati, a koncert će početi u 21 sat.

Ulaznice potražite u pretprodaji po cijeni od 10 eura u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili na Entrio.hr. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 13 eura.

Be social

Komentari