Film

Još jedna sunčana sezona serije za koju ne želimo da završi

foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
foto: facebook.com
foto: facebook.com

Potvrda snimanja nove sezone nagrađivane humoristične serije It’s Always Sunny in Philadelphia (Uvijek je sunčano u Philadelphiji) započela je  tweetom Glenna Howertona, jednog od protagonista.  On je 19. kolovoza prošle godine objavio kako je potvrđeno snimanje devete sezone te je od tada potekla rijeka tweetova u kojima su glumci objavljivali fotografije sa snimanja, a Rob McElhenny i već spomenuti Glenn su dali i službeni intervju kanalu FX. Devetu će sezonu prikazivati  druga televizijska mreža, odnosno FXX Comedy kanal.  Glavni protagonisti ove serije koja svoj humor neprestano prožima elementima crne komedije smatraju kako će ova sezona biti nezaboravno iskustvo.

Radnja  It’s Always Sunny in Philadelphia vrti se oko pet glavnih glumaca koji su vlasnici irske pivnice Paddy’s  u Phillyu. Komičar Charlie Day koji u seriji ima istoimenu ulogu muškarca djeteta, jedan je od producenata serije. Uz njega, priču su osmislili Glen Howerton koji u seriji utjelovljuje  Dennisa Reynoldsa i Rob McElhenny, takozvani Mac iz serije. Dennis i Mac su stvarni vlasnici bara neprestano željni novih djevojaka i zabave. Njihove neobične i inovativne ideje za poboljšanje posla nasmijavaju gledatelje od 2005. godine. Macovo pravo ime je  Ronald „Mac“ McDonald, a taj  samoproglašeni šerif Paddy’s-a poznaje Charliea od djetinjstva. Drugi suvlasnik bara i karizmatičan šarmer Dennis ima sestru blizanku, Deandru Reynolds koju glumi Kaitlin Olson. Deandra, poznata pod nazivom „Sweet Dee“ ima velike glumačke snove, no zbog duhovito naglašenog manjka talenta i neobičnih situacija u koje neprestano upada, ti su snovi zaista samo snovi. Na samom početku druge sezone veseloj se postavi pridružuje i vrsni komičar Denny DeVito. On se našao u ulozi Franka Reynolda, Deandrinog i Dennisovog tate, vrlo inteligentnog lika koji ponekad graniči s mentalnom nestabilnošću i psihotičnim ponašanjem.

Ova humoristična serija je dokaz kako i najveći projekti mogu početi od najmanjih resursa. It’s Always Sunny in Philadelphia nastala je kao ideja trojice prijatelja u LA-u i pilot je sniman digitalnom kamerom. Ukupni je trošak bio svega 200 dolara. Untoč tome televizijska mreža FX je pristala  prikazivati seriju, pa se i cijeli set pomaknuo u Philadelhiju gdje je pilot snimljen ponovo. Na setu su se razvile i dvije ljubavi – jedna između Charlia Daya i Mary Elizabeth Ellis koja u seriji tumači konobaricu i Charlievu najveću ljubav te druga između Roba i Kaitlin koji u seriji tumače Maca i Deandru.

Prvotni naslov je bio Jerks, a uvodna pjesma Temptation Sensation je djelo njemačkog glazbenika Hheinza Keisllinga. U samoj uvodnoj špici, vidljiva je Philadephia po noći, osvijetljena brojnim lampicama i uličnom rasvjetom što je paradoksalno s obzirom na naslov koji kaže kako je uvijek sunčano u Philadelphiji.

Ova  nagrađivana serija koja publiku osvaja neočekivanim idejama i obratima kreiranih od iznimno talentirane glumačke postave. Za razliku od ustaljenih šablona humorističnih serija, ovo televizijsko ostvarenje donosi jednu novu vrstu humora i pogleda na svijet. Svi ljubitelji, ali i oni koji će to tek postati, u novoj će sezoni kroz deset epizoda moći uživati od rujna ove godine kada joj je predviđeno prikazivanje.

Be social

Komentari