Film

Kino Europa: Na programu filmovi sa Zagreb Film Festivala

Foto: facebook.com/Kino-EUROPA
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/Kino-EUROPA
Foto: facebook.com/Kino-EUROPA

Svi pričaju o Zagreb Film Festivalu i o brojnim filmovima koji su se mogli pogledati u tjedan dana, koliko je festival trajao, a vi ste off topic. Brojite otpalo lišće i nervozno pogledavate na mobitel dok vaši kolege uživaju u komentiranju filmova sa ZFF-a. Ima nade, još uvijek nije kasno za vas!

Nakon što je u nedjelju, 26. listopada završilo 12. izdanje Zagreb Film Festivala, čak tri naslova prikazana na ZFF-u nastavit će se prikazivati na redovnom programu kina Europa. Filmovi O konjima i ljudima i Život je lakši zatvorenih očiju na programu su od ovog ponedjeljka, a od četvrtka, 30. listopada pridružit će im se i hrvatski film Happy Endings.

Foto: zagrebfilmfestival.com
Foto: zagrebfilmfestival.com

Islandsko-norveški film redatelja Benedikta Erlingssona O konjima i ljudima na ovogodišnjem ZFF-u osvojio je posebno priznanje žirija. Ovaj neobičan film sastavljen je od šest međusobno povezanih crnohumornih basni, od kojih svaka uključuje priču o barem jednom konju i njegovom vlasniku. Pročitajte i što smo ranije pisali o ovom filmu.

Foto: zagrebfilmfestival.com
Foto: zagrebfilmfestival.com

Život je lakši zatvorenih očiju je film Davida Truebe, prikazan je u sklopu ZFF-ovog programa Velikih 5, gdje je predstavljao Španjolsku. Film je inspiriran stvarnim događajima, a prati profesora koji je zaluđen Beatlesima i čuvši vijest da John Lennon dolazi u Almeriju snimati film Richarda Lestera Kako sam dobio rat, sjeda u auto i kreće na dugi put po Španjolskoj u vrijeme Franca. Sam naslov filma – Život je lakši zatvorenih očiju je stih iz pjesme „Strawberry Fields Forever“ koju je Lennon napisao za vrijeme snimanja navedenog filma.

Dugometražni prvijenac poznatog direktora fotografije Darka Šuvaka – Happy Endings inspiriran je istinitom pričom o ženi koja je plastičnim pištoljem orobila pet zagrebačkih banaka i kladionica kako bi se riješila financijskih problema. Glavne likove utjelovili su Areta Ćurković, Zlatan Zuhrić i Daria Lorenci Flatz.

Be social

Komentari