Glazba

Punat na Krku postaje festivalska vikend-destinacija: počinje Velvet festival

Vrijeme čitanja: 3 minute

Festival koji je ove godine zauzeo fokus mladih regije odvija se od 5. do 6. srpnja na otoku Krku, u malom mediteranskom mjestu Punat, poznatom po dugoj ribarskoj tradiciji i kvalitetnom maslinovom ulju. Iznenađujuće je da je upravo ovakvo mjesto epicentrom događanja koje parira većim stranim festivalima i uhodanim kulturnim programima.

Ako promotrimo širu sliku, doima se kako je za festival zaslužna strana firma ili barem dobro financirana, uhodana mašinerija koja se isključivo bavi organizacijom festivala, no ipak dolazimo do spoznaje da se radi o nekoliko dobrih prijatelja iz malog mjesta, koji su projekt pokrenuli iz ljubavi i koji festival produciraju amaterski, odnosno iskustvenim učenjem pogonjenim velikim entuzijazmom. Velvet Festival je onaj festival na koji svi idu ovog ljeta, festival koji zbog toga ‘puca po šavovima’, u koji ćete se i vi zaljubiti.

Festivalski program

Održavajući se u predivnom ambijetnu novoizgrađenog kompleksa plaža Medana 5. i 6. srpnja, Velvet je kapacitetima ograničen festival, koji u Punat dovodi neke od najelokventnijih domaćih i stranih izvođača u intimno i pitoreskno okruženje. Tijekom dana možete birati hoćete li se samo izlažavati na plaži uz probranu selekciju ljetne glazbe ili se pak prošetati do centra i ukrcati na party brodove koji vas uz vrhunske DJ-e vode po specifičnim uvalama i na festival vraćaju u zalazak sunca, a koji će očekivano uskoro biti rasprodani. Ulaznice za boat party za petak još je moguće nabaviti putem Entrio sustava.

Navečer se program seli unutar festivalskog kompleksa plaže Medana, udaljen niti nekoliko metara od mora, održavajući se na dvije pozornice, s popratnom gastro ponudom, karaoke šatorom i invervencijama u prostoru zagrebačkog arhitektonskog ureda Biro Biro. Pomno dizajnirano kretanje posjetitelja postignuto je postavljajući se u njihovu poziciju, što rezultira time da u svakom trenutku posjetitelji imaju na raspolaganju nekoliko aktivnosti, ovisno o raspoloženju. Hoće li posvetiti pozornost nekom novom bendu o kojemu svi pričaju, ‘izgubiti glas’ u karaoke šatoru ili plesati do jutra pod disko kuglom na selekciju nekih od najboljih DJ-a Europe – potpuno je na njima.

Dino Grgurić, organizator festivala, poručuje: “Mislim da su mladi polako počeli shvaćati da ne radimo sve ovo samo kako bi prodali koju pivu više, nego zato jer stvarno pokušavamo napraviti nešto što vrijedi nekome, nešto što će vam ostati, nešto čega ćemo svi biti dio. Koncept je jednostavno rijedak i cilja na racionalnu manjinu koja razmišlja, zato je toliko jednostavno zaljubiti se u njega.”

Izvođači i ulaznice

Program četvrtog izdanja čini dvadesetak izvođača, što domaćih što stranih, koje predvode imena kao što je nizozemska plesna mašina The Mauskovic Dance Band, trenutno jedan od najtraženijih hrvatskih bendova koji je nedavno rasprodao Tvornicu Kulture u Zagrebu – Svemirko, legende beogradske i zagrebačke scene DJ Brke i Pepi Jogardea koji će zatvoriti festival zajedničkim DJ setom ili pak BEA1991, amsterdamska umjetnica o čijem se glasu sada već naveliko priča i preko kontinenta. Party brodove predvodi riječka hodajuća playlista Mile Voli Disko i istarski DJ kolektiv Music After Dinner koji je u proteklih par godina promijenio scenu grada Pule.

Na festivalu još nastupaju: Max Abysmal, Porto Morto, Adriatic Social Club DJs, YGT (live), Disco Durum, Captain Starlight, Asimin Asanof (live), Pseća Plaža, BIKINI, Soul Ting, nemanja, Softskinson, Pazi Oštar Pas, Aftenrode, te riječki bend Fanna koji je priliku dobio kao dio platforme “Let’s Talk About Music” riječkog Distune Promotiona

Ograničene festivalske ulaznice po cijeni od 119 kuna se mogu nabaviti isključivo preko platforme Entrio.hr, na svim njihovim prodajnim mjestima te u riječkom Dallas Music Shopu. Isključivo na ulazu će biti dostupne jednodnevne ulaznice po cijeni od 80 kuna, te festivalske karte čija se cijena tada penje na 150 kuna.

Kampiranje na festivalu

Glavni festivalski kamp “Maslinik” je rasprodan, čak i nakon udvostručavanja svojih kapaciteta. Trenutno se po festivalskim cijenama može rezervirati još samo kamp “Marušina Olive Hills”, prošlogodišnji kamp do kojeg će nekoliko puta dnevno voziti organizirani shuttle bus.

Be social

Komentari