Glazba

Izvještaj – Velvet Festival (1. dan): Glazbena oaza na Krku

velvet festival
Foto: facebook.com/velvetfestival
Vrijeme čitanja: 2 minute

Na glasu kao jedan od najzanimljivijih malih glazbenih festivala, Velvet Festival je i ove godine ugostio izvođače koji zaslužuju platformu koja će ih na pravi način prezentirati. Smješten ove godine na novoj lokaciji, Velvet se izolirao od centra Punta na Marušini Olive Hills gdje je stvorio svoju glazbenu oazu. Cijela atmosfera festivala je jako opuštena, mlađa ekipa su najveći posjetitelji, svi otvoreno pričaju sa svima, neovisno o nepoznanstvima. Cijene su izrazito pristupačne, kao i njihovi ugostitelji.

Dobra organiziranost i raspored muzike vidi se i u podjeli stageova pa se ona pomalo opskurnija muzika progresivnog i eksperimentalnog žanra smjestila na Exotic stageu koji je imao gotovo jednako dobru posjećenost kao i Main stage s nešto poznatijim imenima. Od eksperimentalnog jazza, darkwavea i electro popa do indie rocka, Velvet nudi zaista raznovrsnu muziku u kojoj se lako može naći nešto što će se posjetiteljima svidjeti.

Kao blagi skeptik prema Jonathanu, moram priznati da mi je jučerašnji nastup ponukao “obraćenje”. Jonathan ima zaraznu energiju koja može pokrenuti i one, poput mene, kojima je ta vrsta klasičnog indie rocka pomalo dosadila. Neovisno o prijašnjim mišljenjima i dojmovima benda, Jonathan je svojom točnošću i uvježbanošću izvedbe (unatoč zamjenskom gitaristu koji je dosljedno nadomjestio “Darka 1”), koja je dignuta na veću razinu njihovim vidljivim entuzijazmom i ljubavlju prema muzici koju dijele, uspio prenijeti jednake osjećaje i na publiku koje se dosta okupilo.

Svirali su dobar broj pjesama s prvog albuma “Bliss” pa su već s dobro poznatom Maggie pokrenuli koncert sa življom notom. Tako je i ponešto življa verzija Pictures dobro primljena od publike koja je s poštovanjem primila i one mirnije pjesme. Ako ste u blizini Krka, stignete još danas svratiti na jedan od najugodnijih festivala s još jednim danom prekrasne lokacije na kojoj nas čekaju francuski Aquaserge, Porto Morto, NLV i još puno raznovrsne muzike.

Be social
Što misliš o ovome festivalu?
Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!
Vaš glas je zabilježen. Hvala vam na glasanju!

Komentari