Glazba

Kulturaljka u Šibeniku tradicionalno otvara sezonu velikih koncerata

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Bogat kulturni program sedmog izdanja Kulturaljke koju je nezavisna, neprofitna i volonterska udruga za mlade P.A.R.K. iz Šibenika organizirala prvi put 2011. godine počinje ovaj tjedna predavanjima o problemu nedostatka prostora u Šibenika za kreativno izražavanje mladih. Veliko finale manifestacije održat će se tradicionalno za vrijeme proljetnih praznika, 15. travnja u subotu pod hangarom na prostoru bivše vojarne Bribirskih Knezova u Šibeniku. Na bini pod hangarom nastupit će mladi perspektivni vodički bend Spectrum, koji su već u lokalnoj zajednici prepoznati kao odličan rock cover bend a svoj prvi nastup na velikoj pozornici imat će upravo na Kulturaljci.

Nakon njih program se nastavlja uz kultni šibenski rock bend iz 90-ih The Strings koji se ponovno okupljaju i snimaju novi zanimljiv materijal. Headlineri večeri sigurno su Hladno Pivo, najpoznatiji i najbolji hrvatski punk rock sastav, koji će šibenskoj publici za ovu priliku odsvirati kompletan repertoar sa svih osam do sada izdanih albuma. Nakon Piva, cijelu rock priču zaokružit će Azra tribute band Fantom Slobode, koji će povodom 35. godišnjice od izdavanja najboljeg live albuma na ovim prostorima „Ravno do dna“ izvesti većinu pjesama s te antologijske Azrine treće ploče.

Foto: Press
Ulaznice i prodajna mjesta

Zbog velikog interesa publike, u pretprodaju su puštene limitirane ulaznice za najbrže po cijeni od 60 kuna u Šibeniku (Baldekin, Bono, Azimut) ili putem sustava Entrio online i na svim njihovim prodajnim mjestima u Hrvatskoj po cijeni od 70 kuna u koju su uključeni troškovi transakcije.

Inače,  Kulturaljka je pokrenuta u proljeće 2011. godine s ciljevima poticanja mladih kreativnih Šibenčana da aktivnije sudjeluju u društvenom i kulturnom životu grada, te borba za dobivanje prostora za kreativno izražavanje mladih u Šibeniku. U sklopu Kulturaljke do sada smo organizirali brojne izložbe, tribine, edukacijska predavanja, radionice i koncerte kroz koje smo mladim kreativnim sugrađanima dali prostor i priliku da se kreativno izraze i da njihove ideje dođu do šireg broja publike.

Do sada su na Kulturaljci nastupali Brkovi, Stillness, Goran Bare i Majke, Fakofbolan, Damir Urban, Pips Chips & Videoclips, Kawasaki 3P, Psihomodo Pop, Repetitor, Zabranjeno Pušenje i mnogi mnogi drugi.

Be social

Komentari