Vizart

Kvartovska umjetnost na zagrebački način u MSU-u

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Kako to izgleda kada građani Zagreba u suradnji s gradskim centrima za kulturu kreiraju kulturne sadržaje, ove subote će doznati posjetitelji na otvorenju izložbe “kvARTura 2012.” u Muzeju suvremene umjetnosti, s početkom u 18 sati. Nakon izložbe posjetitelji mogu pogledati i predstavu Punoglafka u režiji Marija Kovača, u muzejskoj multimedijalnoj dvorani Gorgona.

KvARTura je projekt zagrebačkih centara za kulturu koji omogućuje svim građanima da sudjeluju u programima i kreativno se izraze, te pritom upoznaju grad i četvrt u kojoj žive. U sklopu projekta protekle godine u svakom od uključenih centara – Centar za kulturu Trešnjevka, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Centar mladih Ribnjak, Centar za kulturu i film August Cesarec, Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad i Kulturni centar Peščenica – osmišljeni su kreativni programi čiji će rezultati biti izloženi u MSU.

Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Osim već spomenutog programa Punoglafka i istoimene predstave, čiji je cilj prevencija neprihvatljivog ponašanja mladih, bit će prikazani i izlošci sudionika programa LICE U’LICE – najbolje kvartovske fotografije koje su građanima omogućile bolje upoznavanje gradske arhitekture. Suradnja “kvARTure” i Muzeja ulične umjetnosti u programu Lice s plakata donijela je autoportrete mladih umjetnika, a ujedno i njihovu kritiku društva usmjerenog na masovne medije i reklamnu industriju, na račun kojih je zanemarena umjetnost. Sudionici su također izrađivali ekološki prihvatljiva božićna drvca u blagdanskom Božićnom studiju, te igračke budućnosti u programu Zagreb na kvadrat. Kreativci u gradu nisu bili aktivni samo na betonu – program Land art dao je građanima priliku da se izraze govorom prirode, a neke od instalacija koje su nastale tom prigodom također će biti prikazane na izložbi.

Ulaz na izložbu i predstavu u MSU na Aveniji Dubrovnik je besplatan, uz prethodnu predbilježbu. Izložba će biti otvorena do 24. veljače, od utorka do nedjelje od 11 do 17 sati.

Be social

Komentari