Glazba

Ljetni festival SHOWderica – Take me out i RHS Coolektiv u Koprivnici!

Foto: facebook.com
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com
Foto: facebook.com

Predstavljamo Vam još jedno kreativno izdanje u nizu ljetnih festivala –  SHOWDERICU.  Festival je to koji svoje „sjedište“ ima u Koprivnici na prostoru jezera Šoderica. Osim glazbe, donosi niz kreativnih mogućnosti – cjelodnevne aktivnosti u kojima se možete okušati uz ljetne prizvuke. U program je uključeno čak i ljetno kino na otvorenom, tako da oni koji nisu stigli na Screen on the green u Maksimiru mogu došetati do Koprivnice.

Manje od dva tjedna ostalo je do velikog festivala koji će se održati posljednjeg vikenda u srpnju – 26. i 27. 7., a kojeg organizira Udruga športske rekreacije podravskih studenata. Za petak, kao nulti dan,  najavljen je warm up trash party gdje će doći na svoje svi oni željni dobre zabave uz ritmove hrvatske dance glazbe devedesetih. Warm up party održat će se na prostoru adrenalinskog parka Aquaterra lake resort. Službeno otvorenje bit će u subotu u 10 sati. Tijekom cijelog dana održavat će se različite aktivnosti: predstavljanje lokalnih obrtnika, turnir odbojke na pijesku, „zmusana šuma“ – grafiti izložba, adrenalinski park, paintball, radionice i dječje igraonice. Najavljen je dolazak oko desetak udruga koje će aktivno prezentirati svoj rad kroz radionice i igraonice.

Večer je rezervirana za dobru glazbu pa će posjetitelji festivala zabavljati Tamburaški sastav „Mjesečina“, RHS Coolektiv, Maxo (DJ set) te Take Me Out DJ-i. U nedjelju, odnosno posljednjeg dana festivala, planirana je izložba kreativnih radova, a navečer kino na otvorenom.

Za posjetitelje će biti organiziran  prijevoz autobusima do Šoderice prema voznom redu koji će biti naknadno objavljen. Festival je podržan od turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, turističke zajednice grada Koprivnice, općine Legrad, grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije.

Ideja za projekt SHOWdericu došla je od činjenice da na jezeru trenutno nema popratnih sadržaja koji bi privukli turiste i posjetioce i zato ovim festivalom nastoje pokazati svima da Šoderica još uvijek ima potencijala biti glavna turistička destinacija županije. Mladi Šodericu pamte u punom sjaju i želja im je da joj u ovim godinama baš oni vrate stari sjaj. Organizatori smatraju kako festival može doprinijeti jačanju imidža županije, povećanju broja turista, revitalizaciji zapuštenog turističkog mjesta te kreiranju percepcije perspektivne turističke destinacije, a to može biti ostvareno investiranjem u ugostiteljske objekte. Način na koji se planiraju privući investitori i obrtnici brojne su mogućnosti koje će ponuditi festival SHOWderica.

Više informacija možete naći na službenoj stranici.

Be social

Komentari