Glazba

Najava: Do 3 Minute i Judette sviraju na 5. rođendanu Take Me Out!

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Potlačeni ste, svježe ili odavno ostavljeni, prokleti već peto koljeno za redom ili se jednostavno ne snalazite u kuhinji? Ništa vam ne polazi za rukom, uspjela vam se utopiti i zlatna ribica. Misli su vam poput rasparenih čarapa, a dani bez broja, imena i boja. Još k tome znate iz koje sam pjesme posudila stihove. Sva sreća da ekipa TMO! ne pravi razlike.

Svi se vrlo rado prisjećamo četvrtaka zbog kojih se činilo da vikend traje 4 dana. Nekad krcati Purgeraj, ponekad Tvornica, a danas Klub u Hatzovoj. Take Me Out! već petu godinu uspješno prkosi svim nedaćama i nepovoljnim vremenskim uvjetima. On ne zna za promjenu. I to je ona dobra vijest, najdraži indie program zbog kojeg je četvrtak i dobio kultni status, slavi rođendan 20. studenog. Na njemu gostuju Do 3 Minute i Judette.

Do 3 Minute svojim instrumentalnim dijelom egzistira već desetak godina. Čine ga Josip Sremec i Ivan Salarić na gitarama, Tin Oraić na basu, te Fran Seiwerth na bubnjevima. Pjevačica Mara Modrić je nešto više od dvije godine oplemenjivala sastav, uslijedili su brojni nastupi na raznoraznim festivalima i koncertima. Nakon faze s Marom, otkriven je pravi vokalni dragulj, Marta Fiolić. Sastav se od tada nije više mijenjao. Saznajemo da pjevačica za koji tjedan odlazi u Afriku, stoga je ovo zapravo oproštajni tulum. Osim uobičajenog repertoara, na kojem se mogu pronaći izvođači poput RHCP, Franz Ferdinand, Arctic Monkeys, Yeah Yeah Yeahs, Mando Diao, neke polaganije stvari Amy Winehouse, Noisettes i Selah Sue, najavljena je i pokoja autorska stvar.

Judette čini peteročlani sastav iz Zagreba osnovan krajem 2011. godine kada su članovi prijašnjeg benda D’Kidz (koji je većinom prašio po obradama popularnih američkih indie rock sastava u sklopu TMO programa po Tvornici i Purgeraju) odlučili krenuti s ozbiljnim, autorskim radom i po prvi puta stvarati i pisati pjesme na hrvatskom. S prvog albuma, koji je trenutno u izradi, za sada imaju tri studijski snimljene pjesme: Voli me, Divan Svijet i Neki drugi gradovi snimljene i producirane kod velikog Marka Mrakovčića. U četvrtak ćemo imati prilike čuti kako zvuči spoj žestokih gitara i ritmova sa catchy vokalima.

Za kraj nekoliko činjenica o domaćinima. TMO! je svoju priču započeo 5.studenog 2009. s jednim DJ-em i puno entuzijazma, usprkos tome što je za tulum dodijeljen (tada) poprilično neatraktivan četvrtak. Mikey Walsh, Critical LP, Sophie Smite, Nick Apaurin, Ishmael, Fo’Shizzle, Hlad i Invader svaki su na svoj način obilježili jedan dio ovog petogodišnjeg tuluma koji uspješno sprječava da odrastemo i prkosimo onima koji nam pokušavaju objasniti da život nije tulum. To nam može objasnit jedino reuma, a i tad ćemo dobro razmisliti. Svima im je zajednička ljubav prema indie glazbi i tu sličnosti staju. U ovih 5 godina uspjeli su postati i ostati prava mala disfunkcionalna obitelj i sada je došlo vrijeme da se to proslavi. Slavlje nikako ne bi bilo potpuno bez onih koji se iz četvrtka u četvrtak, već godinama prave da je vikend. Ekipa TMO! programa ovoga puta najavljuje probijanje granice od 4 ujutro, nije rođendan svaki dan. Upad: 20 kn do ponoći, 15 kn nakon ponoći. Vrata se otvaraju u 21h.

Be social

Komentari