Glazba

Melechesh headliner ovogodišnjeg Dark “O” Metal Festa

Melechesh headliner
Foto: nuclearblast.com
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U suradnji s Metalsound Musicom, ovogodišnji Dark “O” Metal Fest s ponosom najavljuje nastup jednih od pionira black metala – Melechesh, izraelski bend koji svojim originalnim “mezopotamskim metalom” već dugo žari i pali underground scenom. U svojoj glazbi koriste bliskoistočne utjecaje te tekstove o mezopotamskoj i sumerskoj mitologiji. Bend čine Ashmedi – vokal/gitara, Scorpios – bas gitara/back vokal, Moloch – gitara i Lord Curse – bubnjevi.

Sastav je 1993. osnovao Ashmedi kao solo projekt, no iduće godine pridružuju mu se gitarist Moloch i bubnjar Lord Curse. Ime sastava na hebrejskom znači “kralj vatre”. Njihov prvi demo As Jerusalem Burns… i EP The Siege of Lachish privukli su pozornost metal obožavatelja, ali i lokalnih vlasti, koje su ih optužile za “mračne kultne aktivnosti”, no optužbe su s vremenom odbačene. Tako se 1998. godine, iz osobnih i profesionalnih razloga, sastav seli u Amsterdam. Bend 2015. godine objavljuje svoj šesti studijski album Enki nazvan prema bogu u Sumerskoj mitologiji. U Hrvatskoj su nastupali zadnji put 2013. godine, a ovog puta odabrali su nastupiti baš na Dark “O” Metal Fest-u!

Ulaznice

Ulaznice su već u pretprodaji, a možete ih kupiti online putem sustava Eventim ili u Dallas Music Shopu. Cijena festivalske ulaznice iznosi 100,00 kn (130,00 na dan), a jednodnevne 70,00 kn (80,00 na dan). Ulaznice po nižim cijenama bit će dostupne na Warm up partijima u Ljubljani (Gromka, 5. svibnja), Puli (Mimoza, 20. svibnja), Osijeku (Đanđn bar, 20. svibnja) te Rijeci (Palach, 27. svibnja).

Detalje i novosti možete pratiti na Facebook eventu.

Be social

Komentari