Film

Misterij rješen: Farrell i Vaughn predvode novu sezonu serije True detective

foto: facebook.com/TreuDetective
Vrijeme čitanja: 2 minute

 

foto: facebook.com/TreuDetective
foto: facebook.com/TreuDetective

Nismo slučajno stavili fotografiju iz prve sezone. Upravo su nas Matthew Mcconaughey i Woody Harrelson vodili kroz jezive zagonetke zločina koju je počinila “najokrutnija životinja”. Uz genijalan scenarij Nica Pizzolattoa (koji će na naše oduševljenje nastaviti pisati i u novoj sezoni) Rustin Cohle i Marty Hart pokušavali su riješiti mučno ritualno ubojstvo lokalne prostitutke. I tako je, u paralelnim vremenima koja najbolje opisuju sedamnaest godina dugu opsesiju, nastao originalni prikaz klasične detektivske priče u sumnjivim močvarama Louisiane.

I iako većina nas nije mogla dočekati prikazivanje na televiziji, možemo reći da je uz Breaking Bad, American Horror Story i ostalu kvalitetnu mainstream braću pokrenut pozitivan trend koji vraća vjeru u TV. Genijalno ispričan mrak završio je u pravo vrijeme, bez razvlačenja koje se nerijetko prikrade ovom žanru, a pričao se detaljno bez uljepšavanja, obraćajući pozornost na detalje, što se opet ne može reći za svu silu wannabe detektivskih serija. Neizbježni nedostatak dosljednosti vidi se u tome što je zločinac uhvaćen i to je ujedno kraj puta za Rustyja i Martyja pa je sasvim realno da se netko drugi uklapa u koncept nove sezone.

Ali crno ne stoji svakome. Zato težak zadatak sada čeka Colina Farrella i Vincea Vaughna, te detektivku koja je posljednji dio puzzle predstojeće sezone, obzirom da ime glumice koja će ju utjeloviti još nije poznato. I kad zamišljamo Farrella u nekoj napetijoj situaciji koja uključuje pištolje sjetimo se Phone Bootha i eventualno In Bruges, ali i dalje se radi o uratcima koji su idejno miljama daleko od True Detectivea, i preteško je reći hoće li se i u ovoj ulozi tako dobro snaći. Ipak, više me brine dio s Vaughnom. Lijepo je što čovjek želi izaći iz kalupa prosječnih komedija, ali nisam sigurna da je najbolji izbor za ovu ulogu. To što mi nije karizmatičan ostavljam postrani, a vjerujem i da odgovorni ljudi znaju što rade. Možda se baš Vaughn savršeno uklopi u novu priču koja se premješta u suncem (i krvlju) okupanu Kaliforniju. Ostaje samo za saznati koja će glumica utjeloviti zadnju trećinu detektivskog tima (najviše se spominje Rachel McAdams) i konačno uživati (nadamo se) u još jednoj sezoni priče gdje su ulozi visoki. Baš kao i naša očekivanja.

 

Be social

Komentari