Film

True detective: Čemu se sve veselimo u drugoj sezoni

foto: facebook.com/TreuDetective
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/TrueDetective
Foto: facebook.com/TrueDetective

Nakon što smo uživali u osvježavajućoj izvedbi poznatog tandema s fotografije pod vodstvom Careya Fukunage i genijalnom scenariju Nica Pizzolattoa, možemo samo nagađati hoće li nas druga sezona serije True Detective jednako oduševiti. Dok to ne saznamo, odlučili smo sažeti sve što već znamo o drugoj sezoni.

Kada se emitira druga sezona?

Premda ne možemo govoriti o preciznom datumu, sigurni smo da ćemo u novoj porciji priča o najokrutnijoj životinji uživati na ljeto. Obzirom da na HBO-u nema previše praznog prostora za emitiranje, a očito neće biti slučaj kao s prvom sezonom koja se emitira od siječnja do ožujka, nagađa se kako će True Detective zauzeti mjesto u eteru koje je dosad pripadalo seriji True Blood. Idealno, obzirom na to gdje će se odvijati radnja ove sezone.

Gdje će se odvijati radnja?

Neka vas ne zavara sunce Kalifornije: radnja se neće odvijati u Hollywoodu ili San Franciscu, već manje poznatim mjestima gdje vrućina udara po živcima zločinaca.

Tko čini filmsku ekipu?

Postava je segment koji je doživio najviše izmjena, bilo da se radi o glumcima ili filmskoj ekipi iza kamere. Umjesto dva protagonista, sada ih je četvero. Ray Velcro (Colin Farrell) je detektiv kojem već duže vrijeme ne ide dobro ni privatno ni poslovno, a Paul Woodrugh (Taylor Kitcsh) je 28-godišnji detektiv koji je vidio svoj “udio nasilja i destrukcije”. Pojavljuje se i ženski lik u obliku Ani Bezzerides (Elisabeth Moss). Ona je šerif iz Montereya, s kojom nema šale, a sa sobom povlači probleme s alkoholom i kockanjem zbog teške prošlosti. Frank Semvon (Vince Vaughn) je bivši bad guy koji je sada biznismen i bavi se mrežom željeznica koja povezuje Južnu i Sjevernu Kaliforniju. Ovako ukratko opisani likovi djeluju banalno, no to je samo osnovna misao vodilja oko koje će opet isključivo Nic Pizzolatto kreirati kompleksne i jezive osobe. Fukanaga pak ne ostaje sam kao u prvoj sezoni, već mu se u režiranju pridružuje čitavi tim redatelja.

Poznavajući ritam serije, prepun obrata i iznenađenja, ne bi nas čudilo da nas na kraju dočekaju potpuno nove informacije! Toliko paranoični ipak nismo, pa vjerujemo da glavni i odgovorni puštaju točne informacije. Ali jedva i kroz zube, stoga ne možemo dočekati dugo, toplo ljeto da se uvjerimo sami koliko će krvavo zaista biti.

Be social

Komentari