Glazba

Mother’s Cake i Them Moose Rush pripremaju glazbenu ekstazu u Močvari

mother
Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Koncertne poslastice samo se nižu jedna za drugom na kalendaru evenata u kultnoj Močvari koja ove godine slavi svoju punoljetnost.  Eksplozivni nastupi bendova Mother’s Cake i Them Moose Rush očekuju nas 27. svibnja.

Mother’s Cake je nastao sada već daleke 2008. definitivno pod velikim utjecajem glazbenih velikana poput The Mars Volta, Porcupine Tree i Led Zeppelin, dok njihov genijalni miš-maš funka, noisea i bluesa energično prožet s povremenim psihodeličnim uplivima ne ostavlja ravnodušnim niti najukočenije tipove u publici.

Nakon što su Mother’s Cake posljednjih godina uglavnom dijelili pozornicu na koncertima s tipovima poput Iggy and the Stooges, Omar Rodriguez Lopez Group, Deftones, Wolfmother i Tito & Tarantula u međuvremenu su objavili glazbenoj kritici omiljeni album “Love the Filth”  koji je otvorio vrata i za Endless Space Tour u dalekoj Australiju s dvanaest rasprodanih koncerata u samo dva tjedna. Mother’s Cake početkom 2017. izdaju novo studijsko izdanje “No Rhyme No Reason” s kojim će prigodno počastiti sve prisutne na Koncertu u Močvari.

U vrlo kratkom vremenu bjelovarska beskompromisna prog noise pop rock trojka Them Moose Rush postala je miljenik kritike, a posebno su poznati po svojim furioznim nastupima. S jednim albumom “To Future Miss Sunshine” i 2 EP-a “Three π One” i “Three π Two” opravdano zauzimaju svoje mjesto među najvećim nadama regionalne glazbe.

Uspješno spajajući retro i moderno, prog rock i klasični noise zvuk, što glazbene znalce rijetko ostavi u stanju ravnodušnosti, nije ni čudno da su već osvojili pozornice najvećih domaćih i svjetskih festivala. Svakim novim nastupom Them Moose Rush podižu svoju ljestvicu sve više i više u što smo se uvjerili i prošle godine u Močvari pa definitivno možemo očekivati odličan nastup.

 

Koncert je realiziran uz potporu Austrijskog kulturnog foruma Zagreb u sklopu programa “Godina kulture 2017. Hrvatska – Austrija – Zajedno u kulturi”.

Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 45 kuna potražite u Klubu Močvara za vrijeme svakog programa, Dirty Old Empire shopu na adresi Tratinska 18 ili u Rockmarku na adresi Berislavićeva 13.

Be social

Komentari