Glazba

Riječka rock karavana stiže u Zagreb

Foto: Press
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

U četvrtak 5. ožujka riječka delegacija My Buddy Moose i White on White stižu u zagrebački Vintage Industrial.

My Buddy Moose

My Buddy Moose od samoga početka čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bubnjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana rockeri iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Prve demo snimke nastale su u prvoj polovici 2000-ih a do sada njihov rad prati objava četiri albuma: “My Buddy Moose” (2006.), “Wonderful Feeling of Emptiness” (2010.), “Shine!Shine!Shine!” (2013.) te “IV” (2017.)

Albume kritika hvali, a uvjerljivi i iskreni live nastupi pomažu im u stvaranju baze vjernih fanove kako u Hrvatskoj tako i u okolnim zemljama. Album “IV” je glazbena kritika uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017. godine.

Njihove je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola.

White on White

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića, zaokružen u cjelinu albuma naziva “Out of Nowhere”. Glazba prožeta autobiografskom pričom i temama kao razlozima nastanka, prvenstveno je akustični glazbeni uradak obojen efektima električne gitare u kreaciji Darka Terlevića (The Siids).

Materijal su dosad predstavila tri video broja za singlove Mirage, This War i Grey Hair. Nastupi uživo pojačani su bendovskim momentom pa se autorskom dvojcu u svirci pridružuju Radoslav Tičić Paf na bas gitari i Edin Botić na bubnju.

Be social

Komentari