boris bućan
25. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 3 minute Boris Bućan, jedan od najvećih suvremenih hrvatskih slikara preminuo je 18. svibnja u 77. godini, a u nastavku donosimo pregled njegovih najpoznatijih djela.

tina turner
24. svibnja 2023.

Vrijeme čitanja: 2 minute Nakon duge i teške bolesti u 83. godini napustila nas je kraljica rock n’ rolla Tina Turner.

Glazba

Najava – Mark Lanegan: Karizmatičan pjevač promukloga glasa 27. veljače u Laubi

Foto: facebook.com/MarkLanegan
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/MarkLanegan
Foto: facebook.com/MarkLanegan

Još nekoliko dana nas dijeli od nastupa ovog morskog vuka s hladnih obala Seattlea. Mark Lanegan, nekadašnji pjevač grunge sastava Screaming Trees, ostvario je zapaženu solo karijeru, a po treći će put nastupati na našim prostorima 27. veljače u Laubi, kući za ljude i umjetnost.

Iza sebe je ostavio devet samostalnih albuma te suradnje s izvođačima kao što su Kurt Cobain, Lead Belly, Queens of the Stone Age, Moby, Martina Topley-Bird, Mellisa Auf der Maur,  ali i tri albuma popraćena milozvučnim duetima s Isobel Campbell, bivšom pjevačicom indie pop benda Belle and Sebastian.

Nakon rasprodanih koncerata u Pauku i kino dvorani SC-a, Lanegan ovaj put dolazi kako bi predstavio novi, deveti studijski album iz njegove solo karijere “Phantom radio”, još jedno mračno-poetično izdanje proizašlo iz njegove neiscrpne radionice tmurnih i tugaljivih skladbi, a inspiriranog vožnjama Los Angelesom. Album je službeno izašao 21. listopada, a popratilo ga je i EP izdanje “No Bells On Sunday”.

Za sam nastup će nas zagrijati Duke Garwood, od prije nam poznati pratitelj na Laneganovim koncertima. Ovaj virtuozni gitarist potpisuje glazbu za jedan od novijih singlova “I Am the Wolf”, a njegovu samostalnu akustičnu goth-folk izvedbu imali smo prilike vidjeti na oba prijašnja nastupa Marka Lanegana u Zagrebu.  Kao predgrupu ćemo ponovno vidjeti i britanskog kantautora Lyenna, ali ovaj put s projektom The Faye Dunaways.

Koncert je u organizaciji Žednog Uha, a karte se po pretprodajnoj cijeni od 120 kn mogu kupiti u Dirty Old Shopu, Tratinska 18  i Rockmarcku, Berislavićeva 13. Na dan koncerta će cijena ulaznice iznositi 150 kn.

(Visited 203 times, 1 visits today)
Be social

Komentari