Glazba

Najava: Mark Lanegan se ponovno vraća u Zagreb

Vrijeme čitanja: 2 minute
Mark Lanegan
Foto: Facebook.com/MarkLanegan

Mark Lanegan, najdublji glas seattleovske grunge scene i nekadašnji pjevač Screaming Treesa, po treći put se vraća na naše prostore. Lanegan je, zbog dobre posjećenosti koncerata u Zagrebu, očigledno odlučio nastupati u svim njegovim koncertnim prostorima, a sljedeći je susret zakazan za 27. veljače u Laubi, kući za ljude i umjetnost, u organizaciji Žednog Uha.

Nakon rasprodanih koncerata u Pauku i kino dvorani SC-a, Lanegan ovaj put dolazi kako bi predstavio novi, deveti studijski album iz njegove solo karijere „Phantom radio“, još jedno mračno-poetično izdanje proizašlo iz njegove neiscrpne radionice tmurnih i tugaljivih skladbi, a inspiriranog vožnjama Los Angelesom. Album će službeno izaći 21. listopada, dok su neke pjesme s ovog izdanja već dostupne na Youtubu.

Mark u svojoj osebujnoj karijeri bilježi i razne suradnje s mnoštvom glazbenika s alternativne scene, kao što su Kurt Cobain, Lead Belly, Queens of the Stone Age, Isobel Campbell i mnogi drugi. Tu se može nadodati još niz različitih izvođača kojima je Markov mračno-šarmantni vokal nadodao novu uzvišenu kvalitetu – Duke Garwood, Melissa Auf der Maur, Martina Topley Bird, Creature with the Atom Brain, Bomb the Bass, Soulsavers i Mad Season.

Ovaj koncert dio je njegove mini turneje po Balkanu, a osim u Zagrebu nastupit će i u Beogradu, Skopju i Kotoru. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su od 23. rujna u glazbenoj knjižari Rockmark i Dirty Old Shopu. Do 30. rujna prodavat će se po promotivnoj cijeni od 100 kuna, a nakon toga koštat će 120 kuna.

Be social

Komentari