Izvedbene umjetnosti

Najava: Premijera dječje predstave ‘Pinocchio?’ u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci

Foto: www.hnk-zajc.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: www.hnk-zajc.hr
Foto: www.hnk-zajc.hr

Premijera predstave „Pinocchio?“, glazbene bajke za djecu i odrasle autorice i redateljice Elvije Nacinovich, na hrvatskom jeziku i izvedbi ansambla Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca na rasporedu je u subotu, 7. veljače u 18 sati u HKD-u na Sušaku.

Nakon velikog uspjeha što ga je polučila predstava na talijanskom jeziku, prvakinja Talijanske drame Elvia Nacinovich uprizorila je svoj tekst, inspiriran romanom Carla Collodija, i s ansamblom Hrvatske drame u, kako je naglasila, sjajnom prijevodu Daniela Načinovića.  Redateljica je istaknula kako je riječ o drugačijoj predstavi jer je hrvatski jezik tražio druge prilagodbe i nova rješenja, a novi glumci donijeli su drukčiju energiju u predstavu.

U predstavi je došlo do ispreplitanja dvaju riječkih dramskih ansambala jer naslovnu ulogu i u hrvatskoj verziji tumači Elena Brumini, a u predstavi sudjeluje još troje članova Talijanske drame – Leonora Surian, Toni Plešić i Lili Švrljuga.

Foto: www.hnk-zajc.hr
Foto: www.hnk-zajc.hr

Uloge Geppetta i Glazbenika igra Jerko Marčić, u ulogama Lisice i Mačka su Marija Tadić i Dražen Mikulić, Gostioničarka je Sabina Salamon, a Manjafogo Denis Brižić. Uz Tonija Plešića, doktore glume Biljana Torić i Davor Jureško koji se pojavljuje i u ulozi Suca. U ulozi Sohe u alternacijama se pojavljuju djevojčice Tila Bjedov, Nina Berdik i Morena Škrokov, dok je u ulozi Hobotnice Ana Vidučić, inspicijentica Hrvatske drame.

Kostimografkinja je Manuela Paladin Šabanović, scenograf Dean Vukušić, autor glazbe Bruno Nacinovich. Suradnica za scenski pokret je Elena Brumini, a oblikovatelj svjetla Boris Blidar. Hrvatska drama HNK Zajc ove je sezone premijerno izvela autorske projekte Oliver Frljića i Olje Lozice, “Hrvatsko glumište” odnosno “Vincet“, stoga je pohvalno i uvrštavanje predstave za djecu na repertoar tog društveno angažiranog kazališta.

Be social

Komentari