Glazba

Najava: 'Svoga tijela gospodar' u subotu u Tvornici kulture

Foto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press
Foto: Press

Prošlo je pet godina od prerane smrti Antuna Krajinovića – Tune (1978. – 2009.), pjevača, gitarista i glavnog autora zagrebačkog punk benda Mikrofonija. U čast ove legende domaće underground scene njegovi prijatelji i ove godine organiziraju 6. po redu memorijalni koncert koji će se održati u Tvornici Kulture u subotu, 4. listopada, s početkom u 20:30h.

Naravno, glavno je pitanje tko će zasvirati. Pa, popis bendova koji će svirati na ovogodišnjem memorijalu je sljedeći:

Nakon 3 odlična albuma (“Rat (Her) Burnt His Record”, “Fist From East” i “Through The Eyes Of The Innocent”), osječki Debeli Precjednik je 2012. izbacio i dugoočekivani novi album. “Bruto Slavo / VBK” koji, kao i prošli, izlazi za Moonlee Records. Debeli Precjednik je od svojeg nastanka 1994. godine pa sve do danas svirao s najvećim imenima na svjetskoj punk sceni, a više od 500 odsviranih koncerata i 4 velike europske turneje trebale bi biti najbolji pokazatelj koliko ovaj bend vrijedi i treba vidjeti uživo.

Pasi, kultni riječki punk bend, sviraju brzi i melodični hardcore punk-rock s jako zanimljivim tekstovima koje možete vidjeti i čuti na njihovoj službenoj stranici.

Punk bend koji voli i tvoja mama, ali i oni nju *giggidy* je zagrebački Mašinko. Bend o kojem se puno pisalo proteklih mjeseci, a albumom “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše” potvrdili su da su trenutno jedan od naših najboljih punk bendova, gdje im u prilog ide i rasprodanost KSET-a i kluba Klub.

FNC Diverzant se zovu najpoznatiji pankeri iz Dugava koje ne treba puno predstavljati. Svi smo mi stari panksi, svi smo mi anarhisti…

Jedne tipične zagrebačke večeri ekipa se napila i napravila bend koji je dobio ime Mrtvi Petak. Eksperimentiraju sa reggae,metal i pank zvukom.

Nakon koncerta ostaje se na punk rock fešti uz DJ Flannel & DJ Bezidejni. To može značiti samo da će se pogati uz neke od sljedećih izvođača; Gužva u 16-ercu, GTŽ, Mikrofonija, Dolibasija, Atheist Rap, Six Pack, Kud Idijoti, Red Union, Nofx, Pennywise, No Use For A Name, Lagwagon, Bad religion, Rancid, Operation Ivy, Descendants, Propagandhi, Dead Kennedys, Black Flag i druge.

Ulaznice su u pretprodaji po cijeni od 40kn, dok će na sam dan koncerta cijena biti 50kn. Ulaz na punk rock after je od 1h, a cijena ulaznice je 10kn. Potražiti ih možete na službenim prodajnim mjestima, poput Tvornice kulture, Aquarius CD shopu ili Dirty Old Shop.

Be social

Komentari