Istaknuto
05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

23.07.2022.

Vrijeme čitanja: 4 minute Nekoliko frendova je išlo slušati Deathhammer na Black Silesia festival u Poljsku. Novi Immolation je i dalje u vrhu death metala, ali nisam se uspio zakačiti. Le Dom je nastupio u Attacku u organizaciji No Balancea. Kad će opet neka korona da se malo smanji učestalost koncerata?

Film

Napokon trailer 3. sezone Stranger Thingsa

20.03.2019. Igor Yuri JuriljFoto: facebook.com/StrangerThingsTV
Vrijeme čitanja: 2 minute

Ožujak nas časti trailerima za filmove, ali i serije koje moramo bindžati i zbog toga ne moramo ni pitati koliko ste uzbuđeni zbog treće sezone Stranger Things za koju je upravo objavljen trailer. Vjerujte, i mi smo!

Nitko nije nakon druge sezone očekivao da ćemo preko godinu i pol čekati na mrvice od vijesti, trailer i datum objave, no dugo je vremena prošlo od tog hladnog listopada 2017. kada se Eleven vraća na mjesto zločina iliti u laboratorij gdje je bila zatočena i mučena. Serija je malo zapela s produkcijom jer su tvorci optuženi za plagiranje scenarija, pa valja vidjeti koliko je sadržaj pustolovine mlade Eleven originalan. Nećemo previše odavati da ne bismo pokvarili zadovoljstvo onima koji nisu stigli do finala druge sezone, no moramo podijeliti informacije o novim imenima. Naime, u trećoj sezoni od potvrđenih osam epizoda smještenih u ljeto 1985. gledat ćemo i nove likove:

Mlada, 20-godišnja Maya Thurman-Hawke, kći Ume Thurman i Ethana Hawkea, zaigrat će dotičnu Robin za koju jedino zasad znamo da će biti “alternativni” lik. Pored nje, Francesca Reale zaigrat će novu djevojku Heather kao spasiteljica, no iz naslova (niže), pretpostavljamo da se neće zadržavati tijekom cijele sezone.  Ono što znamo još od prosinca jesu i naslovi pojedinih nastavaka, iako ne odaju gotovo ništa:

  1. “Suzie, Do You Copy?”
  2. “The Mall Rats”
  3. “The Case of the Missing Lifeguard”
  4. “The Sauna Test”
  5. “The Source”
  6. “The Birthday”
  7. “The Bite”
  8. “The Battle of Starcourt”

Treća sezona serije prema navodima tvoraca namjerava sljubiti elemente svetog trojstva žanra horora: Carpentera, Romera i Cronenberga, zbog čega će nam se lediti krv u žilama, ali i zbog čega ćemo imati dovoljno materijala za pametne rasprave o uzrocima i teorijama zavjere. S teorijama zavjere možemo odmah započeti jer znamo iz bespuća društvenih mreža gdje se tvorci smucaju da će ubiti nekoga od glavnih likova, prema dobroj staroj recepturi Game Of Thrones, odnosno prema uzorku prve i druge sezone kada su otpisali Barb (prva sezona) i Boba (druga sezona).

Stranger Things zakazana je za premijeru na Netflixu 4. srpnja 2019. godine.

(Visited 157 times, 1 visits today)

Komentari