22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Nova glazba: Litl itali, tam, Fantom i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Ovog tjedna snage će odmjeriti Eni Jurišić i Matija Cvek, pocket palma, tam, Fantom, Dispruv, litl itali i Dino Jelusić.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći i regionalni singlovi

Eni Jurišić & Matija Cvek – Trebaš li me

Ovotjedne nove singlove započinjemo s duetom koji je u kratkom vremenu došao na vrh hrvatske YouTube trending liste. Riječ je o Eni Jurišić i Matiji Cveku, koji su udružili snage u moćnoj baladi Trebaš li me. U ulozi producenta pridružio im se već poznati Z++, koji je zasigurno pomogao da Eni i Matija glazbeno skrenu u malo drugačijem smjeru.

pocket palma – mene nema

Nastavljamo u sličnom ritmu sa synth-pop duom pocket palma, koji predstavlja svoj novi singl Mene nema s albuma „Atomi”. Ako vas video podsjeća na Madonnu i Vogue, na dobrom ste tragu jer je inspiriran vogue i ballroom kulturom, a u pratećem spotu utjelovljena je sva raskoš tih pokreta kojim su dali počast LGBTQI+ zajednici.

tam – ne pričaj o nama

Od kada se predstavila regionalnoj sceni, Tamara Popović, poznatija kao tam, ne prestaje iznenađivati slušatelje. Ovog puta to je napravila sa najnovijim singlom ne pričaj o nama. Pjesmu je napisala tam u suradnji s Mihajlom Đorovićem koji je zaslužan i za produkciju.

Fantom – Pioniri

Nije prošlo niti mjesec dana, a Fantom je opet aktivan. Nakon posljednjeg singla Barbara, ovaj beogradski synth pop sastav predstavlja singl Pioniri s kojim najavljuje svoj album Jugoslovenke”. Jedva čekamo!

Dispruv – Ako znaš

Chill i opušteno zvuči nova pjesma hip hop dvojca Dispruv. Nakon debitantskog singla Murano, Antonio Perina i Lovre Crvelin predstavili svoj novi singl Ako znaš, koji dolazi uz pripadajući videospot snimljen u Tisnom, mjestu njihovog odrastanja.

litl itali – Ribe su na brodu

litl itali je zagrebačka eksperimentalna hip hop grupa nastala u proljeće 2021. godine, a čine je Vatroslav Živković koji potpisuje bitove i produkciju te polusvećenik koji piše stihove. Prije nekoliko dana objavili su debi EP „Gusto” s kojeg predstavljamo pjesmu Ribe su na brodu.

Dino Jelusić – Ti to dobro znaš


Nakon više od 6 godina, Dino Jelusić je objavio svoj singl na hrvatskom jeziku Ti to dobro znaš. Pjesma je popraćena i prigodnim videospotom koja prati mladu sportašicu Vanesu Tot. Dino i s ovim singlom pokazuje kakva je klasa na našoj glazbenoj sceni.

Ovotjednu Novu glazbu birao je Antonio Težak. 

Be social

Komentari