22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Nova glazba: Paul the Walrus, Klinika Denisa Kataneca, Detour i drugi

nova
Foto: Unsplash / Edit: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: < 1 minuta

Ove srijede u Novoj glazbi našlo se sedam pjesama domaćih snaga. Tu su Paul The Walrus, Klinika Denisa Kataneca, Detour, Edo Maajka i Dino Šaran, Ivana Kindl, Silente i Ti, ja i moja mama.

Od stranih noviteta preporučujemo Muse, Sade, Dido, Free Nationals i Khalida .

Vi odlučujete koji novitet je bio top, a koji flop. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba: Top ili flop?

Strana glazba – preporuka za slušanje

Dido – Hurricane

Veliko iznenađenje je novi singl Hurricanes engleske pjevačice Dido. Singl najavljuje novi album “Still On My Mind” i prvu turneju nakon petnaest godina.

Muse – Algorithm

Bend Muse ovog tjedna je zatrpao svoje fanove novim videima za pjesme koje dolaze s najnovijeg albuma “Simulation Theory”. Odlučila sam izdvojiti pjesmu Algorithm jer mi je draža od Blockades i Break It To Me iako je zadnja spomenuta vodila tijesnu bitku s odabranom.

Free Nationals – Beauty & Essex (feat. Daniel Caesar & Unknown Mortal Orchestra)

Do sada ste za bend Free Nationals mogli čuti kao prateći bend Andersona .Paaka, ali ovog tjedna predstavljen je singl Beauty & Essex koji najavljuje album na kojem je četvorka sama radila bez spomenutog gospodina.

Khalid – Better

Američki pjevač Khalid objavio je video za pjesmu Better koja se nalazi na njegovom prvom EP-u “Suncity”.

Sade – The Big Unknown

Šećer uvijek dolazi na kraju. Obožavana Sade Adu, pjevačica benda Sade predstavila je pjesmu The Big Unknown koja će biti dio službenog soundtracka filma Widows. Jesen nije mogla dobiti bolju pjesmu uz koju će se pretočiti u zimu, još samo da se i temperature tome prilagode.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Helena Kezerić.

Be social

Komentari