Glazba

Nova glazba: terminator, Šarena pojava, Segutra i drugi

nova glazba
Vrijeme čitanja: 2 minute

Evo nas u još jednoj ljetnoj Novoj glazbi. Slušali nas s plaže ili s ljepljive tramvajske sjedalice, udobno se smjestite, bacite uho na ovotjedne novitetei ne zaboravite glasati za singl tjedna koji možda postane singl mjeseca ili čak singl godine!

Čast najboljeg singla prošlog tjedna pripala je Filipu Pintaru s pjesmom Lagano me nosi.

Za singl tjedna ovaj put borit će se terminator, TTI-21, Šarena pojava, Segutra, Jack de Shaw i Dodger Artfool & The Vipers.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

terminator – Gusta Masa

Nakon prvijenca „Ovo nije raj”, zagrebački bend izbacio je svoj četvrti spot i singl kojemu ne manjka žestoke energije, niti mračne, ljepljivo slatke atmosfere. Veselimo se vidjeti što nam još sprema ova kreativna ekipa!

TTI-21 – Obećanje

Još jedna grupa iz Zagreba, koju čine Stig Helmer i Milan Savić objavila je novi spot instrumentalne pjesme čije vizuale pratimo kao sanjivi putnik u autu koji broji znakove na cesti, naslonjen na prozor.

Šarena pojava – Kul je s tobom čilat

Sisački rap rock kvintet ima novu stvar koja, za razliku od dosadašnjih pjesama koje su okrenute socijalnoj tematici, u fokus stavlja ljubav kao sasvim običnu stvar i djevojku koja je, po svemu sudeći, sasvim neobična.

Segutra – Sunce

Koje lijepo osvježenje nam je ova istarska fameja pripremila za vruće, srpanjske dane. Kad u opisu pjesme pročitam da je „spoj rocka, bluesa s primjesama melodičnog popa, i izvorne istarske glazbe”, ne razmišljam previše – na repeat!

Jack de Shaw – The Long Midnight Rides

Ovaj singl mladog zagrebačkog kantautora intrigira mekim vokalom, americana prizvukom i videom koji melankoličnom nokturno vibrom savršeno prati pjesmu.

Dodger Artfool & The Vipers – Kao da

Nakon prvog singla Hvala ti Ameriko u kojem smo varaždinske momke iz ovog alt-punk-rock benda upoznali kroz žešći zvuk i socijalnu kritiku, ovim singlom i prekrasnim lyric videom nam se predstavljaju na drugačiji, ali jednako moćan način.

 

Novu glazbu ovog je tjedna birala Lukre Đuka-Alemani. 

Be social

Komentari