22. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 14 minute Stiže nam Dora, a naši Eva Juraški, Helena Kezerić i Patrik Horvat raspisali su dojmove oko natjecateljskih pjesama uoči prvog polufinala.

JEBOTON
8. veljače 2024.

Vrijeme čitanja: 9 minute Upoznajte srce zagrebačke glazbene scene kroz JeboTon kolektiv – urbanu ekipu koja piše povijest. Od školskih klupa do Boogaloou, pratite put Jebtona u stvaranju alternativne scene.

Glazba

Nova glazba: Bad Daughter, Dienne, Mnogi Drugi i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna donosi izbor najvažnijih novih singlova po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca (koji bira naša glazbena redakcija) automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koja nova stvar zaslužuje biti na prvom mjestu. Glasajte i ponesite svoju omiljenu na broj 1!

Pobjednički singl prošlog tjedna je Luna mea – Do tebe.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će Mnogi Drugi, Bad Daughter, band 058, Zvonimir Varga, Dienne te Dunja Knebl i Roko Margeta.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj mjesečnoj rubrici Mjesečna Doza Popa.


Glazbene novitete s domaće i regionalne scene možete nam slati na desk@ziher.hr s naznakom ‘Za novu glazbu’.


Domaća i regionalna scena

Mnogi Drugi – Morem

Zagrebački bend Mnogi Drugi objavio je šesti singl s nadolazećeg drugog studijskog albuma. Pjesma je za bend simbolična zbog toga što je album sniman u Heinzelovoj, u Surkinom domu iz kojeg se morao iseliti pred kraj snimanja albuma. Nostalgičnim spotom su htjeli ovjekovječiti taj trenutak čiju režiju, kameru i montažu potpisuje Toni Mijač po konceptu Ante Jelinčića .

Bad Daughter – Thick

Iza Bad Daughter krije nam se Dunja Ercegović, na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces. Thick je spoj indie popa i rocka koji prati urbani spot koji vješto ilustrira zagrebački noćni život. Singl je ujedno i uvertira u nadolazeći album „Let me panic” koji je napravljen u suradnji s producentom i aranžerom Leonardom Klaićem čiji se izlazak očekujem sredinom jeseni za LAA.

band 058 – Riječi

Maja Jurčević autorica je teksta za novi singl Riječi splitskog americana country benda 058. Preko nje bend nam želi ukazati na važnost promišljanja poruke, snagu izričaja i njezino značenje.

Zvonimir Varga – Moj Dinamo

Zagrebački kantautor Zvonimir Varga predstavio je pjesmu navijačima plavih, ali i svim ljubiteljima nogometa – Moj Dinamo. Pjesma je nešto sjetnije atmosfere za razliku od novijih navijačkih i dočarava 1982. i Zagreb koji luduje za maksimirskim klubom.

Dienne – Kao nekad

Zadarska kantautorica Dienne počastila nas je intenzivnom baladom Kao nekad koja se savršeno uklapa u nostalgično melankolični ambijent koji dođe nakon ljetnih i bezbrižnih dana. Spot pod vodstvom Ive i Gorana Kušeca sniman je na Tuškancu i divno se uklapa u ugođaj pjesme.

Dunja Knebl i Roko Margeta – Slavuj, tico mala

Dunja Knebl i Roko Margeta novim singlom Slavuj, tico mala najavljuju drugi studijski album. Slavonskom ugođaju pjesme dodana je mistika i egzotika zahvaljujući Rokovom sviranju frule bansure i kalimbija. Za snimku i produkciju zaslužan je Dinko Čvorić Doringo.

Novu glazbu ovog je tjedna birala Eva Juraški.

Be social

Komentari