Glazba

Nova glazba: Maja Posavec, Štras, Trophy Jump i drugi

Vrijeme čitanja: 2 minute

Nova glazba i ovog tjedna predstavlja najnovije glazbene novitete domaće i regionalne scene po izboru glazbene redakcije. Glasovanje za singl tjedna traje od srijede do srijede, a pobjednički singl mjeseca, koji bira naša glazbena redakcija, automatski ulazi u konkurenciju za singl godine. Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Glasujte za svog favorita i donesite mu vječnu slavu!

Pobjednički singl prošlog tjedna je pjesma Zamisli zagrebačkog kantautora Zimizelenog.

Ovog tjedna snage će odmjeriti Maja Posavec, Štras, Trophy Jump, Luka Rajić i Fanaa.

Aktualnosti u svijetu strane glazbe možete pratiti u našoj rubrici Mjesečna Doza Popa.

Domaći i regionalni singlovi

Štras – Neonski bogovi

Štras je projekt Ane Sretenović iz Smedereva, muzičke autorice i umjetnice predstavljene u najboljim manirima toplih i mekanih nijansi neonskih svjetala, te sintetizatorskih zvučnih valova velegrada. Na svojem prvom singlu Neonski bogovi, Štras surađuje s producentom Petrom Wagnerom, koji potpisuje i aranžman.

Trophy Jump – Business Trip / It’s Not a Race!!!

Posljednja priprema za album „feels” benda Trophy Jump izlazi u obliku video uratka koji obuhvaća dvije pjesme s novog izdanja – Business Trip i It’s Not a Race. Novi album bavit će se temom nedostatka vremena za bavljenje onime što nas u životu najviše veseli i ispunjava, a očekujemo ga 22. veljače.

Luka Rajić – Ljubimo se

Mladi beogradski glazbenik Luka Rajić objavio je novi singl i spot Ljubimo se. Pjesma objavljena na praznik romantike govori o ljubavi od koje sve kreće, onoj prema sebi samom. Tekst potpisuje Luka Rajić, dok su na pjesmi i spotu radili redoviti suradnici, producent Igor Rajić koji s redateljicom Emilijom Terzić potpisuje scenarij i režiju.

Fanaa – Cosmic bike

Riječki alternativni rock bend Fanaa objavio je video za pjesmu Cosmic Bike, kojom najavljuje novi album „Reful Orca”. Singl je vjerni prikaz struje svijesti koja je u vrijeme nastajanja novih materijala prolazila kroz frontmena Andreasa Kornjaču, koji je ujedno autor glazbe i tekstova na albumu koji ćemo imati prilike slušati uskoro.

Maja Posavec – Sretna

Glazbenica i glumica Maja Posavec predstavlja svoj novi singl, pjesmu Sretna s aktualnog studijskog albuma „Bye bye Saturn”.

Ovotjednu Novu glazbu birala je Helena Kezerić.

Be social

Komentari