Istaknuto
11.08.2022.

Vrijeme čitanja: 7 minute Dvijetisućite su obilježile milenijalce, a ove pjesme ne samo 2002. godinu, nego i naše glazbene živote.

05.08.2022.

Vrijeme čitanja: 6 minute Lik Eddieja Munsona na neki je način arhetip i možemo ga svrstati u široku mrežu svojevrsne morfologije priče (gospon Propp, no pun intended), no on je također i tragedija našeg društva koje, iako čvrsto vjerujemo da nije tako, zapravo ne napreduje mnogo.

Glazba

Nova glazba: Pipsi, Josipa Lisac, Ischariotzcky & J.R. August i drugi

17.06.2020. Glazbena redakcija
Vrijeme čitanja: 2 minute

Pobjednički singl prošlog tjedna je Šutiš, Trpiš, Radiš  zagrebačkih punkera Šank?!.

Domaće i regionalne snage ovog tjedna odmjerit će PipsChips&Videoclips, Josipa Lisac, Gordana Marković, Ischariotzcky & J.R. August, pocket palma, Moskau, One Possible Option, Pavel i Fantom.

U preporuci za stranu glazbu poslušajte Idles, Fontaines D.C., Michael Stipe & Big Red Machine, Elvis Costello i The Flaming Lips

Vi odlučujete koji novitet je zaslužio biti na prvom mjestu. Pomaknite svog favorita na vrh liste i donesite mu vječnu slavu!

Domaća i regionalna glazba

PipsChips&Videoclips – Nikad pa ni tad

Veliki zagrebački koncert Pipsa službeno je prebačen tek na 11. rujna 2021. godine, a kao utjeha stiže novi singl Nikad pa ni tad, prvi nakon pjesme Kung Fu Lekcije iz 2018.

Josipa Lisac – Daleko

Stigao je i novi sing Josipe Lisac. Pjesmu Daleko autorski potpisuju Toni Starešinić i Željka Veverec. U video spotu, čiji je redatelj Marko Zeljković Zelja, izmjenjuju se kadrovi potresom nastradalog Muzeja za umjetnost i obrt te kadrovi uništene prirode.

Gordana Marković – Samo ja

Samo ja je novi singl Gordane Marković, a nalazi se na samostalnom albumu „Obrisi”. Ako vas zanima kako album zvuči uživo, sutra se održava promocija u Vintage Industrial baru.

Ischariotzcky & J.R. August – Trouble

Pjesma Trouble rezultat je suradnje grupe Ischariotzcky i dobitnika Porina za album godine, J.R. Augusta. Za spot je zaslužan Alexander Floyd, a tema je borba sa strahovima i sumnjama, o čemu govori i sama pjesma.

pocket palma – ima nema nas

Ima nema nas još je jedan singl skinut s albuma prvijenca synthwave grupe pocket palma. Za snimanje spota udružili su snage s Benjaminom Strikeom, kojemu je ovo ujedno i prvi spot koji je režirao i snimao.

Moskau – Hail, America

Hail, America uvodna je pjesma s aktualnog albuma Love Supreme sastava Moskau. Treći, neplanirani singl, napisan mnogo prije rasnih (i klasnih) nemira u SAD-u, dolazi u pravo vrijeme, a poručuje da su i nacije nastale na genocidu sposobne izroditi velikane duha.

One Possible Option – All We Do Today

Riječki bend One Possible Option otkrio je singl All We Do Today, a ubrzo možemo očekivati i njihov album prvijenac „No King”. Za animirani video zaslužni su članovi benda – Deni Kasapović (vokal) i Dejan Adamović (bubnjevi).

Pavel – Bijela jedra

Pavel najavljuju peto studijsko izdanje novim singlom Bijela jedra. Glazbu i tekst standardno potpisuje Aljoša Šerić, a u aranžmanu mu se pridružio Jere Šešelja. Spot je snimljen u režiji Radislava Jovanova Gonza.

Fantom – Leto

Ovaj kratki, ali slatki ljetni hit čekali smo kao ozebli sunce. Sanjivo i nježno Leto donosi Fantom, projekt iza kojeg stoji autor i producent Petar Wagner.

 

Strana glazba – preporuka za slušanje

Idles – Grounds

Nakon Mr. Motivator stiže i drugi singl Grounds kojim Idles najavljuju svoj treći album „Ultra Mono”. Službeni datum izlaska novog izdanja je 25. rujna.

Fontaines D.C. – I Don’t Belong

Fontaines D.C. objavili su video za I Don’t Belong, uvodnu pjesmu na njihovom budućem albumu „A Hero’s Death” koji izlazi 31. srpnja.

Michael Stipe & Big Red Machine – No Time For Love Like Now

Michael Stipe i Aaron Dessner (The National) udružili su se i podijelili studijsku verziju pjesme No Time For Love Like Now.

Elvis Costello – No Flag

Elvis Costello vratio se s protestnom pjesmom No Flag. To je njegov prvi novi materijal od 2018. godine i albuma „Look Now”.

The Flaming Lips – Flowers of Neptune 6


Iskočio je i novi singl grupe The Flaming Lips. Na pjesmi Flowers of Neptune 6 gostuje Kacey Musgraves kao prateći vokal.

Novu glazbu ovaj je tjedan birala Monika Bračević.

(Visited 967 times, 1 visits today)

Komentari